Suomen jääspeedwayjoukkueella tiukka paikka MM-kilpailuissa

Suomen joukkueessa ajavat tänä vuonna Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Jussi Nyrönen, Oulun Moottorikerhon Matti Isoaho sekä Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Rami Systä, joukkueenjohtajana toimii Miia-Mari Vepsäläinen.

Suomen joukkue on uudenlaisen tilanteen edessä, kaikki joukkueen kuljettajat ovat MM-joukkueessa ensikertalaisia, aiempina vuosina on ollut jonkinasteinen jatkumo kuskien MM-kokemuksen osalta. Joukkueen uusiutuminen antaa mahdollisuuden uusille kuljettajille, tosin kaikilla edustajilla on useamman vuoden kokemus pitkäpiikkisistä, olivathan kaikki osallisina tämän vuoden MM-karsintakilpailuissa.

Joukkuemestaruus ratkaistaan kuuden maan kesken, Suomi saa vastaansa Venäjän, Ruotsin, Saksan, Itävallan ja Tšekin joukkueet. Suomen mahdollisuudet menestyä ovat täysin rouva fortunan varassa, vastus tulee olemaan äärettömän kova, se on fakta. Venäjä on hallinnut joukkuekilpailuja aiempina vuosina mielin määrin, tänä vuonna kotikatsomosta saatava tuki ei takuulla huononna asiaa.

Suomen joukkueenjohtaja Miia-Mari Vepsäläinen kertoi omia tunnelmiaan ennen kilpailua näin:

”Vastus tulee olemaan todella kova, meidän kuljettajat saavat vastaansa MM-sarjan kuskeja ritsan täydeltä. Suomen osallistuminen kisoihin on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, FIM seuraa omalta osaltaan kisoja, näin saamme pidettyä Suomea edelleenkin lajin harrastajien kartalla. Ennakkosuosikkina on tietysti Venäjä, mutta esimerkiksi Ruotsilla on myös kova joukkue, onhan siinä mukana myös suomalaiset sukujuuret omaava Martin Haarahiltunen, yksi Ylitorniolla säväyttäneistä kuljettajista.”

(Teksti ja kuvat: Timo Eronen)
 

Uusin numero