Suomen endurotähdet kohtaavat MP12 moottoripyöränäyttelyssä

Supercrossrata on perjantaina, lauantaina sekä sunnuntaina KTM Enduro cross -kilpailun tapahtuma-areenana ja luvassa on suomalaisten endurohuippujen kohtaaminen.

Helsingin KTM Enduro crossissa ajetaan enduropyörillä supercrossradasta muokatulla radalla, johon tuovat haasteita monimuotoiset esteet tukeista ja autonrenkaista lähtien. Kuljettajat ajavat kolmena kilpailupäivänä kaksi lähtöä kelloa vastaan ja yrittävät selvittää motocross-, enduro- ja trial-elementtejä yhdistävästä radasta mahdollisimman nopeasti.

Helsingin tapahtuman kirkkain tähti on enduron viime vuoden MM-pronssimitalisti Matti Seistola. Häntä lähtevät haastamaan muun muassa viime vuonna Seistolan tavoin Suomelle MM-joukkukultaa ajaneet Jari Mattila ja Valtteri Salonen. Radan haasteita taittamassa on myös täksi kaudeksi tehdassopimuksen MM-sarjaan allekirjoittanut Antti Hellsten.

Mielenkiintoista on myös nähdä nelinkertaisen trialin Suomen mestarin Henri Himmasen otteet enduropyörän selässä. Unohtaa ei sovi myöskään endurossa Suomen legendaarisimman kilpailun, Päijänteen ympäriajon viime vuonna voittanutta Oskari Kantosta.

– On todella hienoa, että Suomessa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa tämänlainen kilpailu. Etelä-Euroopassa halliendurokilpailut ovat todella suosittuja ja niitä seuraa paikan päällä tuhansia katsojia. Olen itsekin ajanut muutaman hallikisan ja pidän niistä, Seistola kertoo.

– On mahtavaa päästä kokemaan laji Suomen pääkaupungissa ja vieläpä sisätiloissa. Luvassa on kovaa kisaa, hyvännäköisiä suorituksia, ja melko varmasti vaikeiden esteiden takia myös koheltamista. Uskon, että yleisökin pitää näkemästään.

KTM Enduro cross ajetaan MP 12 Moottoripyöränäyttelyssä perjantaina 3. helmikuuta klo 12.00 ja 15.00, lauantaina klo 11.00 ja 14.00, sekä sunnuntaina klo 11.30 ja 14.30.

KTM Enduro cross -lähtöluettelo:
Matti Seistola
Mika Tamminen
Valtteri Salonen
Jari Mattila
Antti Hellsten
Oskari Kantonen
Lauri Pohjonen
Roni Nikander
Henri Himmanen

Uusin numero