Suomen ”Dream Team” mureni

Kotijoukkue Suomella oli ennakkoasetelmissa hyvät mahdollisuudet MM-kultaan.

Olihan Suomella heittää radalle kaksikko Joonas Kylmäkorpi ja Aki-Pekka Mustonen. Käytännössä paras mahdollinen duo tuhannen metrin radalle. Ainoastaan Saksa pystyy tuottamaan yhtä vahvan kaksikon pitkälle ovaalille.

Dream Team kuitenkin mureni ensimmäisen kerran, kun Mustosen kausi päättyi leikkauspöydälle. Tällä viikolla operoitu polvi mahdollistaa ajamisen vasta ensi kaudella.

Vähän tämän jälkeen Kylmäkorpi ilmoitti, ettei aja joukkueessa, vaan keskittyy speedwayn liigaotteluihin. Samaan aikaan myös toinen speedwayn ammattilainen Timo Lahti jäi joukkueesta pois.

Lopulta Suomen joukkueessa Forssassa ajavat Jesse Mustonen, Markku Autio, Aarni Heikkilä sekä raudanluja speedwayammattilainen Kauko Nieminen, joka toimii myös joukkueen kapteenina.

Seppänen: "Kasassa
yllätysvalmis joukkue"

Maaradan lajivastaava Jouni Seppäselle joukkueen kokoaminen oli lopulta ennakoitua haastavampi.

– Joukkueen kokoaminen oli lopulta työläämpi operaatio, kuin ennakkoon olisi uskonut. Monenmoisia kuvioita matkaan mahtui. Mustosen loukkaantuminen oli iso menetys ja harmi. Kylmäkorven jääminen pois speedwayn liigaotteluiden vuoksi oli erittäin ikävää. Tosiasiahan on, ettei tämmöistä kaksikkoa pysty korvaamaan, toteaa Seppänen.

– Mutta lopulta saatiin kasaan yllätysvalmis joukkue. Mitalitavoitteesta ei tarvitse tinkiä. Huippusuorituksen se tietysti vaatii. Kauko Nieminen on menestynyt, raudanluja ammattilainen. Nuori Jesse Mustonen on kehittynyt tällä kaudella valtavasti ja vauhti riittää kilvanajoon muiden tähtien kanssa. Markku Autio yllätti kaikki viimevuoden joukkuefinaalissa loistavalla ajollaan ja Aarni Heikkilä ajaa kotiyleisönsä edessä varmasti kauden parhaan suorituksensa, kommentoi Seppänen joukkuetta.

Suomen lisäksi MM-mitaleista Forssassa 23. elokuuta kilpailevat hallitseva mestari Hollanti, hopealle ajanut Ranska, pronssijoukkue Iso-Britannia, Saksa ja Tshekki.
 

Uusin numero