Suomalaistallin Oliveira aikoo tehdä MM-kärjen elämästä vaikeampaa

– Tämä on kilvanajoa ja niin kauan kuin se on matemaattisesti mahdollista, niin teen tiimini kanssa töitä mestaruus tähtäimenä, korostaa Oliveira.

Kentillä on kauden puolivälissä, eli yhdeksän osakilpailun jälkeen muhkea 88 pisteen kaula Oliveiraan. Toisena olevalla Enea Bastianinilla on koossa 22 pistettä Oliveiraa enemmän.

– Ajamme todella kovaa ja kovempia kierrosaikoja kuin viime kaudella. Kent on päässyt tähän mennessä vähän liian helpolla. Meidän on tehtävä hänen elämästään hieman vaikeampaa, Oliveira muotoilee.

Oliveira koki ikävän takaiskun kesätaukoa edeltävän Saksan GP:n alla Sachsenringin radalla. Hän kaatui harjoituksissa, loukkasi kättään ja joutui jättämään kisan ajamatta.

Oliveiran kämmentä operoitiin välittömästi hänen kotimaassaan Portugalissa ja mies on valmis palaamaan tositoimiin, kun kausi jatkuu reilun viikon kuluttua Indianapolisin radalla USA:ssa.

– Päivä päivältä tuntuu parammalta. Tuon murtuman jälkeen on ehkä liian aikaista ajatella olla optimaalisessa kunnossa, mutta teen lujaa töitä ollakseni Indyssa niin hyvässä iskussa kuin mahdollista.

Ensimmäistä kauttaan suomalaistallissa kilpaileva Oliveira lupaa tehdä ja antaa kaikkensa Kentin valta-aseman horjuttamiseksi.

– Olisi hienoa taistella tittelistä kauden loppuun asti. Ja ellen voita, niin se johtuu silloin siitä, että mestari on ajanut loistavan kauden.
 

Uusin numero