Suomalaistallin MM-kultahaave elää Sepangin triplalla

Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller rullaa kauden toiseksi viimeisen osakilpailun paalupaikalle mielessään vain yksi asia: voitto, tai oikeastaan pakkovoitto.

Miller on jäänyt Hondan tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Alex Marquezista 20 pistettä. Marquezin vauhdikkaalle perheelle tämän kauden toinen mestaruus on selviö, jos Marcin nuorempi veli Alex kuittaa Sepangista kuusi pistettä Milleriä enemmän.

Matemaattisia vaihtoehtoja on olemassa useampiakin, mutta käytännössä Millerin tulee saavuttaa suomalaistallille Sepangin tripla. Ajon tiimin kuljettajat ovat näet juhlineet Malesian GP:n voittoa Moto3-luokassa kahdella aiemmalla kaudella.

Motokolmosten ensimmäinen maailmanmestari, saksalainen Sandro Cortese hoiti homman vuonna 2012 ja espanjalainen Luis Salom puolestaan viime kaudella.

Miller ja Marquez ovat
molemmat valmiina

Ensi kaudella kohusiirron suoraan MotoGP-luokkaan tekevä Miller on tunnetusti sanavalmis veijari, mutta mestaruusmahdollisuuksistaan hän ei puhu halaistua sanaakaan.

Miller elää ja aistii vain tätä hetkeä.

Kauden kahdeksas paalupaikka oli miehelle tässä mielessä mannaa varsinkin kun Marquez jätettiin kaatumisen jäljiltä viidenteen starttiruutuun.

– Olen erittäin tyytyväinen pyörään, mutta on pidettävä kuitenkin mielessä, että tämä oli sittenkin vasta aika-ajo. Meidän täytyy osoittaa vahvuutemme myös sunnuntaina kilpailussa, korostaa Australian GP:n kotivoitto vyöllään Malesiaan saapunut Miller, 19.

Miller lunasti paalupaikan uudella aika-ajoennätyksellä.

– Aika oli todella hyvä ja tiesin, että vauhtini riittää siihen.

Miller povaa taas uutta trilleriä Moto3-luokan kauden 17. osakilpailuun.

– Perussäädöt ovat kohdallaan ja olen valmistautunut hyvin kisaan, mutta katsotaan nyt, mitä se tuo tullessaan. Uskon, että kärjessä nähdään jälleen iso ryhmä ja sen myötä mahtava taistelu voitosta.

Marquez kertoo hänkin olevansa valmis. Hymy oli herkässä aika-ajon kaatumisesta huolimatta.

– Ok, kaaduin mutta tämä oli hyvä päivä minulle. Vauhti on kohdallaan ja voin lähteä sen puolesta luottavaisin mielin kisaan. Lähtökohta on se, että pidän Millerin takanani, muotoilee Marquez.

Niklas Ajo tuskailee
pyörän säätöjen kanssa

Niklas Ajo päättyi Husqvarnallaan aika-ajossa 14:nneksi 1,705 sekuntia Millerin takana.

– Sessio oli vaikea, kuten koko päiväkin. Missasin perjantain toisen harjoituksen pyörän teknisen vian vuoksi ja se vaikutti paljon erityisesti lauantaiaamun harjoitukseen, joissa toimivia säätöjä ei löytynyt. Olemme kokeilleet erilaisia asioita, mutta suunta ei ole ollut oikea. Eikä fiilis ajamiseenkaan ole ollut mikään mahtava, myönsi Ajo.

Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimillä riittää sunnuntaiaamun warm up-sessiossa paljon töitä.

– Sitä on tuntuvasti jäljellä. Ei tuo aika-ajon kierrosaikani ollut mikään huonokaan, mutta en vain ole pystynyt mukauttamaan ajotyyliäni tälle radalle.

* Marquez saavuttaa Moto3-luokan maailmanmestaruuden Sepangissa, jos:
– Marquez voittaa ja Miller ei yllä toiseksi
– Marquez on toinen ja Miller ei yllä podiumille
– Marquez on kolmas ja Miller korkeintaan kuudes
– Marquez on neljäs ja Miller korkeintaan yhdeksäs
– Marquez on viides ja Miller korkeintaan 11:s
– Marquez on kuudes ja Miller korkeintaan 12:s
– Marquez on seitsemäs, Miller korkeintaan 13:s ja Rins ei voita kisaa
– Marquez on kahdeksas, Miller korkeintaan 14:s ja Rins ei voita kisaa
– Marquez on yhdeksäs, Miller korkeintaan 15:s ja Rins ei voita kisaa
– Marquez on kymmenes, Miller ei yllä pisteille ja Rins ei voita kisaa
 

Uusin numero