Suomalaistallin MM-kärki Cortese kakkosruutuun Mugellossa

Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin saksalaiskuljettaja on ollut kiivaalla kesäkaudella todella vahvassa vedossa myös aika-ajoissa, sillä hän vei nimiinsä paalupaikat kahtena edellisenä viikonvaihteena Hollannissa ja Saksassa.

Cortese oli Mugellossakin pitkään kiinni paalupaikassa, kunnes espanjalaiskuljettaja Maverick Vinales tuli ja latasi kovan pohja-ajan 1.57,980. Sarjaa 18 pisteen erolla Vinalesiin johtava Cortese jäi niistä 0,421 sekuntia.

– Paalupaikka oli taas niin lähellä, mutta en ole lainkaan huolissani tästä toisesta sijasta, päinvastoin. Pystyin ajamaan aika-ajossa tasaisesti useamman kovan kierrosajan, korosti Cortese.

– Minulla oli todella hyvä fiilis ajamiseen ja pystyin parantamaan suoritustani koko ajan. Kilpailusta tulee varmasti kova, mutta olen luottavainen ja rauhallinen. Kaikki on kunnossa kisaa varten, vahvisti Cortese.

Tallipäällikkö Aki Ajo oli jälleen syystäkin tyytyväinen Cortesen suoritukseen.

– Hyvää ja tasaista työtä. Cortese ajoi kovat kierrokset yksin ja ilman imuapua. Luvassa on tiukka kilpailu. Uskoisin että kärki ajaa sunnuntaina ryhmässä.

Kent kakkosriviin

Harjoituksista lähtien kärjen välittömässä tuntumassa ajanut Cortesen tiimikaveri Danny Kent oli aika-ajossa viides 1,109 sekuntia kärjestä.

– Koko viikonloppu on kulkenut hyvin ja varmasti kärkiryhmässä. Tosin minulla oli aika-ajossa vähän huonoa tuuria ruuhkan kanssa.

KTM:n tehdastiimin kolmas kuljettaja Arthur Sissis joutui tyytymään tällä kertaa 29. sijaan.

– Pitää muistaa, että Mugello on vaativa rata ja että Sissis ajaa vasta ensimmäistä MM-kautta. Ensimmäinen kausi on se, jolloin opitaan virheistä, tähdensi Ajo.

Khairuddin kolmosriviin

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin Zulfahmi Khairuddin nosti jälleen tavoilleen uskollisesti tuntuvasti sijoituksiaan harjoituksiin nähden.

Khairuddin kiirehti KTM-pyörällään aika-ajossa seitsemänneksi 1,411 sekuntia paalupaikka-ajasta.

– En löytänyt vielä harjoituksissa parasta mahdollista tuntumaa pyörään. Aika-ajossa tilanne oli jo paljon parempi tältäkin osin. Uskallan odottaa itseltäni hyvää kisaa sunnuntaina, tuumi Khairuddin.

Uusin numero