Suomalaistallin Cortese tavoittelee historiallista maailmanmestaruutta

Cortese ajaa Red Bull KTM Ajo Factory Racingin riveissä yhdessä britti Danny Kentin ja MM-sarjan australialaistulokkaan Arthur Sissisin kanssa. Tehdaspyörillä kilpailevat Cortese ja Kent ovat hallinneet vuorollaan kahta ensimmäistä, Valenciassa ja Jerezissä ajettua testijaksoa.

– Olemme erittäin vahvoja yhdessä KTM ja Akin (Ajo) kanssa. Toivon tosiaankin, että pystyn taistelemaan mestaruudesta, mutta en ota siitä paineita. Ajan ensimmäistä kertaa urallani tehdastiimissä ja aion nauttia siitä 110-prosenttisesti, muotoilee viime vuonna MM-osakilpailuvoittotilinsä Brnon radalla Tshekissä avannut Cortese, 22.

Iästään huolimatta jo kahdeksanteen MM-kauteen kurvaileva Cortese kilpaili tallipäällikkö Ajon tiimissä edellisen kerran kaudella 2010. Silloin hänen tiimikaverinsa Marc Marquez tuuletti 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruutta.

– Se oli minulle kova vuosi, joka toi virheitä tullessaan yrittäessäni voittaa Marquezia. Opin kuitenkin siitä vuodesta myös paljon. Myös sen, että minun on keskityttävä omaan ja oman ryhmäni tekemiseen, tähdentää Cortese.

Tiimikaveri Kent on yksi
kovimmista vastustajista

Cortesen yksi kovimmasta kilpakumppaneista tulee jälleen oman tiimin sisältä ja nyt vuorostaan Kentin hahmossa.

– Ainakin tällä hetkellä Kent vaikuttaa kovimmalta vastustajaltani. Kent on vielä nuori, mutta erittäin motivoitunut ja pistää aina parastaan. Unohtaa ei sovi tietenkään kokenutta Faubelia (Hector) ja varmasti myös Honda nostaa vauhtiaan Vinalesin (Maverick) ja Oliveiran (Miguel) johdolla. Luvassa on jälleen hienoa taistelua.

– Mutta kuten sanoin, olemme vahvoja. KTM:n tehtaan tuki on erittäin iso apu monessakin mielessä, muistuttaa Cortese.

Moto3-luokan viimeinen virallinen testijakso ajetaan 19.-21. maaliskuuta Jerezissä, jossa vajaat neljä viikkoa sitten nopeimmasta vauhdista vastasi Kent. Cortese ei löytänyt Jerezissä vielä aivan samanlaista iskua kuin ensimmäisissä testeissä Valenciassa, jossa hän oli pitelemätön.

– Valencia merkitsi minulle täydellistä starttia tähän kauteen. Jerezissä minulla oli pieniä ongelmia, mutta se on tässä vaiheessa ymmärrettävää. Täysin uuden pyörän kehittäminen ottaa aina oman aikansa, toteaa Red Bullin harjoituskeskuksessa Salzburgissa talvikauden viimeisiin testeihin monipuolisesti virittäytynyt Cortese.

MM-kausi käynnistyy perinteisesti Losailin radalla Qatarissa ajettavalla iltakilpailulla. Moto3-luokan historian ensimmäiset arvopisteet ovat jaossa 8. huhtikuuta.

– Jätetään kuitenkin ne puheet mestaruudesta vielä taka-alalle. Tärkeintä on aloittaa kausi hyvin ja saada pyörä 3-4 ensimmäisen kilpailun aikana sellaiseen iskuun, että pystyn taistelemaan säännöllisesti podiumsijoituksista, linjaa Cortese.
 

Uusin numero