Suomalaistallille komea Moto3-voitto Aragonin GP:ssä

Kauden 14. MM-osakilpailun viimeinen kierros oli täynnä dramatiikkaa.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi oli jo kiinni kaksoisvoitossa, kun Brad Binder taittoi tiukasti matkaa Oliveiran imussa.

Binder teki kuitenkin päätöskierroksen loppupuolella harmittavan virheen. Takarengas luisti ja perässä tullut Honda-kuljettaja Enea Bastiani ei ehtinyt väistää Binderia. Molempien kisa päättyi hiekoille ja keskeytykseen.

Pikapuoliin tämän jälkeen puolestaan MM-kärki Danny Kent teki hänelle harvinaisen virheen. Kent lähti ohittamaan niin ikään Hondalla kilpailevaa Jorge Navarroa ja se yritys päättyi kaatumiseen.

Oliveira kontrolloi viimeistä kierrosta ruutulipulle asti kukistaen olkapäävammasta huolimatta toiseksi päätyneen Navarron 0,193 sekunnilla. Podiumtrion täydensi KTM:ää käskyttävä Romano Fenati 1,505 sekuntia voittajan takana.

– Tämä oli minulle iso voitto. Tiesin, että olen nopea takasuoralla ja valitsin sen myötä onnistuneen ajolinjan pystyen pitämään tilanteen hallinnassa, Oliveira kertasi kisan ratkaisuvaihetta.

Oliveiran tiimikavereista Binderin tavoin myös Karel Hanikan kisa päättyi keskeytykseen. Hanika kaatui todella rajusti vajaat seitsemän kierrosta ennen maalia pidellen selkäänsä.

Kent johtaa sarjaa edelleen 55 pisteellä Bastianiniin, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Oliveira nousi haastamaan Bastianinia 20 pisteen päähän.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Motegin radalla Japanissa. Motegi käynnistää tiivistempoisen kaukomaiden kiertueen, joka jatkuu viikon välein Australian Phillip Islandilla ja Malesian Sepangissa.

Uusin numero