Suomalaistalli nousi taisteluun Moto3-luokan MM-hopeasta

Aikataulusyistä 20 kierroksesta 13:een typistetyn sadekelin kisan ylivoimaiseen voittoon viiletti Hondaa käskyttävä Niccolo Antonelli, jolle ykkössija oli kauden toinen.

Haastavissa olosuhteissa jo hyvissä ajoin muilta karkuteille lähtenyt Antonelli tervehti ruutulippua 1,053 sekunnin erolla Oliveiraan. Podiumtrion täydensi Honda-kuljettaja Jorge Navarro, joka jäi voittajasta 8,529 sekuntia.

– Oli hämmästyttävää nähdä, miten Miguel paransi ajamistaan märällä kelillä varsinkin sen jälkeen, kuinka vaikeaa se oli vielä vastaavissa olosuhteissa Silverstonessa. Hän ajoi tänään miltei täydellisen ja virheettömän kisan, tallipäällikkö Ajo kehui Oliveiraa.

Oliveiran Red Bull KTM Ajo-tiimikavereista Karel Hanika päätyi kahdeksanneksi ja Brad Binder 17:nneksi.

Binder taisteli pitkään kolmannesta sijasta, mutta mahdollisuudet murenivat kaatumiseen reilut kaksi kierrosta ennen maalia.

Hondan ässällä Danny Kentilla oli saumat varmistaa mestaruus jo Motegissa, mutta aika kultajuhlille ei ollut vielä kypsä. Kent sijoittui kisassa kuudenneksi ennen lähintä uhkaajaansa ja niin ikään Hondalla etenevää Enea Bastininia.

Kent johtaa sarjaa edelleen 52 pisteen erolla Bastianiniin. Oliveira puolestaan hiillostaa Bastianinia 13 pisteen päässä.

Tiivistempoinen kaukomaiden kiertue jatkuu ensi viikonloppuna Phillip Islandin huippunopealla, mutta tuulille aina alttiilla Phillip Islandin radalla Australiassa.

Uusin numero