Suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee viidellä kuljettajalla MotoGP-sarjaan

Tallipäällikkö Aki Ajon johtamissa Moto3-luokan tiimeissä Husqvarnan tehdaspyörillä kilpailevat Niklas Ajo ja britti Danny Kent, sekä KTM:n tehdaspyörillä australialainen Jack Miller, tshekki Karel Hanika ja malesialainen Hafiq Azmi.

Azmi ja viime vuonna arvostetun Red Bull Rookies Cupin mestaruuden saavuttanut Hanika valmistautuvat ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa.

– Meillä on koossa laadukas kuljettajaviisikko, josta löytyy hyvä yhdistelmä kokemusta ja nuoria lahjakkuuksia. Nuoremmilla on hyvä tilaisuus ammentaa oppia kokeneemmilta ja kuvio toimii myös toiseen suuntaan. Kokeneemmat kuljettajat saavat yhä lisää uutta intoa nuorien puskiessa kovaa taustalta, kuvailee jo 13. MM-kautensa tallipäällikkönä aloittava Ajo.

Toimiva organisaatio
puhaltaa yhteen hiileen

Husqvarna tekee pitkän tauon jälkeen paluun ratamoottoripyöräilyn parrasvaloihin.

Niklas Ajo, 19, ajaa tehdastiimissä Avant Tecno Husqvarna Ajon ja jo GP-voittoihin yltänyt Kent, 20, vastaavasti Red Bull Husqvarna Ajon väreissä.

Miller, 19, ja Hanika, 17, ajavat puolestaan Red Bull KTM Ajon väreissä. Azmin, 17, tiimin nimi on SIC Ajo. SIC on lyhenne GP-sarjan näyttämönä Malesiassa toimivasta Sepangin radasta.

– Kuljettajat on jaettu kolmeen erilliseen tiimiin, mutta töitä tehdään koko ajan ja koko osaavan henkilökunnan voimin yhteen hiileen puhaltaen. Saan olla tyytyväinen siihen, että meillä on koossa erittäin toimiva organisaatio ja tietenkin myös hyvät kumppanit.

Moto3-luokan MM-sarjaa on ajettu kaudesta 2012 lähtien. Ajo Motorsport vei nimiinsä luokan historian ensimmäisen mestaruuden saksalaisen Sandro Cortesen ajamana.

Suomalaistalli oli myös viime vuonna tiukasti kiinni tittelissä, jonka kohtalo kulminoitui kauden päätöskilpailuun Valenciaan. Espanjalainen Luis Salom pokkasi jännitysnäytelmän jälkeen MM-pronssia.

– Olemme Moto3-luokan menestynein ja suurin tiimi. Tavoitteena on tietenkin säilyttää jatkossakin luokan johtava asema, linjaa tallipäällikkönä pikapuoliin 200 GP:n rajapyykin saavuttava Ajo.

”Tärkeintä on
kehittyä joka vuosi”

Moto3-luokassa on mukana alkavalla kaudella kaiken kaikkiaan 33 sopimuskuljettajaa. Iso nippu käynnistää työnsä tiistaista torstaihin Valencian Ricardo Tormo-radalla ajettavalla vuoden ensimmäisellä virallisella testijaksolla.

Ajo Motorsportin mittava kokonaisuus urakoi jo viime viikolla neljä pitkää päivää yksityistestien merkeissä niin ikään Espanjan maaperällä ja Almerian radalla varmistaakseen valmiudet Valenciaan. Moto3-luokassa ajetaan yhdeksän virallista testipäivää ennen kauden alkua.

– Töitä on toki vielä paljon edessä ennen 23. maaliskuuta Qatarissa käynnistyvää MM-kautta. Se työ pyritään tekemään jälleen mahdollisimman hyvin ja tinkimättömällä asenteella. Lähihistoriaa silmäiltäessä tavoitteemme ei voi olla muu kuin maailmanmestaruus. Olen kuitenkin aina sanonut ja sanon sen nyt jälleen: kaikkein tärkeintä on kehittyä joka vuosi, alleviivaa Ajo.

 

Uusin numero