Suomalaispari kaasutteli sivuvaunuluokassa toiseksi Saksassa

Sarjakärki Tim Reeves kyydissään Mark Wilkes oli 12 kierroksisessa Sprint-kilpailussa lopulta sekunnin verran nopeampi. Kilpailun kärkikaksikko oli omaa luokkaansa sillä kolmospallin miehittänyt hallitseva mestaripari jäi reilut 20 sekuntia.

Toisesta lähtöruudusta matkaan sännännyt suomalaispari pisti pelin jännäksi
Sachsenringin mutkaisella radalla. Sarjaa johtava brittipari pakeni kilpailun alkuvaiheissa jo lähes kolmen sekunnin etumatkalle.

Kierroksella ohitettavat hidastivat kärkiparin menoa ja Päivärinta/Veräväinen duo kuroi
raon umpeen ja kahdelle viimeiselle kierrokselle lähdettiin alle sekunnin erolla. Reevesin rutiini kuitenkin puri ja vaikka suomalaispari kaasutteli viimeisellä kierroksella parhaan kierrosaikansa, jäi britin voittomarginaaliksi 1.112 sekuntia. Tulos oli Päivärinnan mielestä hyvä.

”Varman päälle mentiin ja Reeves meni keulilla vakuuttavasti. Keli oli todella kylmä ja märkä ja kun taakse syntyi iso ero, niin en lähtenyt hulluttelemaan ja ottamaan riskejä. Lopussa, kun varvattavat tuli eteen ja saatiin Reeves kiinni, niin siinä vähän kiristin. Pääasia on kuitenkin varmistaa hopea paikkaa, eikä hakea voittoa riskillä”, mietiskeli Päivärinta kilpailun jälkeen.

”Kyllä voitostakin ajetaan ja isketään jos paikka tulee, mutta riskejä en ala ottamaan”, loivensi sipoolainen.

Kolmannesta lähtöruudusta startannut hallitseva mestarikaksikko, Ben ja Tom Birchall oli sateisella radalla aseeton ja jäi suomalaisista peräti 20 sekuntia.

Kuusinkertainen lajin maailmanmestari Tim Reeves vankisti asemiaan sarjan kärjessä lihottaen pistesaldonsa 95 pisteeseen. Päivärinta/Veräväinen jatkaa toisena 74 pisteellään. Birchallin veljekset majailevat sarjakolmosena 15 pistettä Päivärinnasta.

MM-sarja jatkuu jo heti sunnuntaina ajettavalla 18 kierroksen Gold Race kilpailulla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarjan osakilpailu 3/7 Sachsenring Saksa, Sprint tulokset:

1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 20:20.485, 2. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda + 1.112, 3. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +21.862, 4. Sam Christie/Adam Christie, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 40.711.