Suomalaiskuskit jättivät Chilen järisyttävät kokemukset taakseen

Chilen keskiosia Talcan tuntumassa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa ravistellut voimakas 7,2 magnitudin maanjäristys omasi kaikki suurkatastrofin ainekset. Tällä kertaa onneksi vältyttiin vastaavilta tuhoilta kuin vuonna 2010, jolloin järistys surmasi samalla alueella satoja ihmisiä.

Enduron 13-kertainen maailmanmestari ja Chilen MM-avauksessa päivävoiton myötä parhaasta suomalaisvauhdista vastannut Juha Salminen on nähnyt ja kokenut pitkän uransa aikana monenlaista, mutta ei koskaan vielä tällaista.

– Olihan se aika hurja ravistus. Olin hotellissa tulossa suihkusta, kun alkoi ravistaa. Se voimistui ensin ehkä tuollaiset pari minuuttia, jonka jälkeen se kesti tosi kauan.

– Seisoskelin siinä ovienpielien välissä ja pitelin seinistä kiinni. Suurin osa ihmisistä lähti ulos. Itse harkitsin parhaimmaksi olla ja odottaa, kertoi Salminen.

Onnellisen lopun saanut vakava tapahtuma herätti myöhemmin jo pientä hilpeyttä tunnetusti letkeissä enduropiireissä. Voimakkaan järistyksen tuho rajoittui suomalaiskuljettajien hotellissa sittenkin lähinnä vain haljenneisiin kaakeleihin ja vastaavaan.

– Sitä on monenlaista kertomusta kuka suomalaiskuljettajista mitäkin teki. Yksi juoksi samppoot päässä ja kalsarit jalassa pitkin porraskäytävää. Hän ei ehtinyt kahdeksannesta kerroksesta kuin neloseen, niin kaikki oli jo ohi ja eikun takaisin suihkuun.

Tänään jalkaa pistetään rivakasti toisen eteen San Juanissa, kun kuljettajat käynnistävät tutustumisen Argentiinan MM-osakilpailun reittiin, joka on tarkoitus kiertää lauantaina ja sunnuntaina neljä kertaa. Kisa käynnistyy totutusti perjantaina ajettavalla supertestillä.

Argentiinan MM-osakilpailun starttilistat:
http://www.enduro-abc.com/uploads/files/Entry%20list%20-%20ENDURO%202012(1).pdf

Uusin numero