Suomalaiskuljettajat rennolla fiiliksellä TT:n Supersport 2 -kisaan

Tuukka Korhonen ja Juha Kallio starttaavat Mansaaren TT-ajojen Supersport-luokan toiseen kilpailuun kello 12 paikallista aikaa. Molemmat miehet lähtevät viivalle rauhallisin mielin.

– Ensimmäisessä kilpailussa minulta loppui bensa hieman ennen maalia, kun olin ajamassa parasta koskaan ajamaani kierrosta, kertoo Tuukka Korhonen harmistuneena.

– Nyt teimme tankkiin modauksen, joka estää ilmataskun muodostumisen, joten tankin saa varikolla varmasti täyteen, Korhonen toteaa ja sanoo Yamahan kadottaneen hieman vettä ensimmäisessä kisassa. Ensimmäisessä kisassa vaivannut öljyvuoto on myös saatu paikallistettua ja korjattua.

– Tarkoitus oli vetää täysiä niin kauan, kunnes joko bensa tai vesi loppuu, mutta mekaanikkoni Tumppi otti farkut mukaan illan palkintojenjakogaalaa varten, joten kai tässä maaliin pitää yrittää päästä, Korhonen veistelee ja pohtii omaavansa mahdollisuuden pronssireplikaan, jos ajo sujuu ongelmitta.

Juha Kallio saapuu varikolle, kun pyörä on jo viety katsastukseen. Miehen päässä oleva pipo ei turhia kiristele.

– Rennosti lähdetään vetämään myös tällä kertaa. Vaikka ensimmäinen kilpailu oli katkonainen, olen silti tyytyväinen ajoon. Silloin, kun ajaminen sujui, se meni tosi hyvin, eikä paikkojen ja ajolinjojen muistamisen kanssa ollut ongelmia, Kallio kertoo.

Kallion tiimipäällikkö Joni Hannula kertoo, että ongelmaa bensan riittämisen kanssa ei ole.

– Suurensimme Suzukin tankkia paineilmalla. Nyt meillä on parin litran marginaali, mikä on varmasti riittävä. Olemme kuitenkin joutuneet vaihtamaan bensansuodatinta usein, sillä tankin sisältä irtoaa paljon likaa, Hannula sanoo.

– Pronssireplikan saaminen ei ole paljosta kiinni, kyllä sen verran pitää puristaa. Ja sitä paitsi, täällä ajaminen pelottaa niin paljon, että on parempi ajaa kovaa. Mitä nopeammin ajaa, sitä nopeammin se on ohi, Kallio virnistää.

Uusin numero