Suomalaiskuljettajat hyvässä vauhdissa Assenin perjantain harjoituksissa – Tuuli suoraan Superpole 2:een

Perjantain ensimmäisessä Supersportin harjoituksessa aikalistan kärkeen ajoi Sveitsin Randy Krummenacher (Evan Bros Yamaha). Kallio Racingin Sandro Cortese oli toinen ja Jules Cluzel kolmas.

Niki Tuuli oli hyvässä vedossa Hondallaan saaden perjantain avaussessiossa kuudenneksi nopeimman ajan. Eroa kärkeen tuli vajaat 1,2 sekuntia. Eemeli Lahti oli ensimmäisessä harjoituksessa suosikkiradallaan sijalla 12.

Toisen harjoituksen kärkikolmikko oli jälleen sama kuin ensimmäisessä harjoituksessa Krummenacherin johdolla. Niki Tuuli sijoittui kymmenenneksi jääden kärjestä reilut 1,4 sekuntia. Kymmenes sija tarkoittaa sitä, että Niki pääsee lauantaina suoraan toiseen aika-ajokisaan eli Superpole 2:een lauantaina.

Eemeli Lahti Suzukillaan oli Assenin toisessa harjoituksessa sijalla 14. Ero kärkipaikkaan oli vajaat 1,7 sekuntia. Kallio Racingin Loris Cressonin sija oli 21.

Superbike-luokan molempia perjantain harjoituksia hallitsi Kawasakin Racing Team WorldSBK –tiimin Jonathan Rea. Perjantai-aamun ensimmäisessä rutistuksessa isäntämaan Michael van der Mark oli toinen eron ollessa vajaat kolme kymmenystä.

Iltapäivän toisessa harjoituksessa Rea paransi hivenen 1. harjoituksen aikaansa. Tallikaveri Tom Sykes nousi nyt toiseksi ennen Italian Ducati-ajaja Marco Melandria. Superbiken MM-luokassa on 19 kuljettajaa. Heistä vain kolme ajajaa ei parantanut aamupäivän aikaansa.
 

Uusin numero