Suomalaiset valmiina Varkaudessa ajettavaan speedwayn EM-semifinaaliin

Suomen edustajina kilpailussa ajavat varkautelainen Jesse Mustonen sekä myllykoskelainen Jooa Partanen. Alunperin kilpailuun nimetty Nike Lunna ei pysty ajamaan kilpailussa, koska hänen joukkueensa Englannin Premier-liigassa ei anna hänelle vapaata samanaikaisten sarjaotteluiden vuoksi.

Kotiradallaan ajava Jesse Mustonen on ollut alkukauden vakuuttavassa iskussa ja lähtee luottavaisena jahtaamaan jatkopaikkaa.

– Kova kisa on luvassa, luunkovia ammattilaisia on vastassa. Tavoite on jatkopaikka, totta kai. Se on kova tavoite, mutta kun kaikki osuu kohdilleen niin kyllä se mahdollista on. Kun varmuudella viisi pääsee jatkoon, niin kaiken pitää onnistua, keskeytyksiin ei oikein ole varaa, toteaa Jesse.

Jooa Partanen ei myöskään lähde nöyristelemään.

– Hyvillä mielin kisaan lähdetään. On saatu hyvin tukijoita ja satsaus kisaan on kova. Suuri pettymys on, jos ei jatkoon pääse. Enää näihin karkeloihin ei lähdetä kokeilemaan. Hyvänä päivänä voin vaikka voittaa kisan, toteaa Partanen jämäkästi.

– Tiistain SM-liigaottelu Varkaudessa sujui hyvin ja sain hyvän tuntuman rataan. Aiemmin en ole siellä oikein onnistunut, mutta nyt meni hyvin. Se antaa lisää potkua, jatkaa Partanen.

Varamiehinä kilpailussa ovat Niklas Säyriö sekä Niilo Vuolas. Perjantaina 1.heinäkuuta ajetaan Varkaudessa EM-semifinaalin harjoitukset kello 15.15. ja lauantaina 2.7. kilpailu alkaa kuljettajien esittelyllä kello 12.30.
 
Starttilista U-21 EM-semifinaali Varkaus 2.7.2016:
1. Kenny Wennerstam Ruotsi
2. Jesse Mustonen Suomi
3. Espen Sundvor Norja
4. Christoffer Selvin Ruotsi
5. Fredrik Jacobsen Tanska
6. Jooa Partanen Suomi
7. Andreas Lyager Tanska
8. Patrik Hansen Tanska
9. Joel Andersson Ruotsi
10. Glen Moi Norja
11. Emil Grondal Tanska
12. Alex Johansson Ruotsi
13. Mikkel B. Andersen Tanska
14. Lasse Fredriksen Norja
15. Jarle Skaeveland Norja
16. Joel Kling Ruotsi
17. Niklas Säyriö Suomi
18. Niilo Vuolas Suomi

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusin numero