Suomalaiset menestyivät Manx GP:n ensimmäisenä kilpailupäivänä

Manx Grand Prix’n kilpailut modernin kaluston osalta on aloitettu. Harjoitusviikolla ajoittain vaivannut sade oli väistynyt ja kisaa saatiin ajaa erinomaisissa olosuhteissa.

Suomalaisista kilpailuun osallistuvat Tuukka Korhonen, Tapio Mustonen ja Miitri Suhonen. Tällä kaudella eurooppalaiseen katukilpailusarjaan IRRC:hen keskittynyt Korhonen ajaa jo kolmatta Manx GP:tään, Mustoselle kilpailu on toinen ja Suhonen kilpailee Mansaarella ensimmäistä kertaa.

Kilpailu-urakkansa pääsi aloittamaan Suhonen. Tulokkaiden kilpailussa kierrettiin 60,73-kilometrinen Snaefell Mountain Course neljä kertaa, joten kilpailumatka on reilut 240 kilometriä. Suhonen avasi kilpauransa Mansaarella sijoittumalla Newcomers A -luokassa komeasti sijalle 19 keskinopeudella 104,109 mph.

Iltapäivällä vuorossa oli niin ikään nelikierroksinen Junior GP -luokan kilpailu. Luokassa ajavat Mustonen ja Korhonen olivat kellottaneet harjoituksissa melko tasaisia aikoja Korhosen ollen yleensä hieman niskan päällä suomalaisten keskinäisessä kilpailussa. Kilpailulähdössä Mustonen ei juuri saanut nostettua vauhtiaan harjoituksista, mutta tuloksena silti hieno 25. sija keskinopeudella 109,669 mph. Korhosen vauhti sen sijaan nousi mukavasti, mikä tarkoitti 17. sijaa keskinopeudella 112.503.

– Hieno fiilis! Toivoin ajavani viidentoista sakkiin, mutta olen tyytyväinen 17. sijaan. Päätavoitteena oli kuitenkin ajaa hyviä kierrosaikoja, ja se onnistuikin, iloitsi Korhonen kisan jälkeen.

Kilpailut jatkuvat perjantaina SuperTwin- ja Senior GP -luokkien kilpailuilla. Mustonen on viivalla Senior GP:ssä ja Korhonen molemmissa luokissa.

Uusin numero