Suomalaiset eivät selvinneet jääspeedwayn MM-sarjaan

Sergey Karachintsev ajoi vakuuttavasti 14 pistettä, Dinar Valeevin jäädessä pistettä huonommaksi. Venäläisten kärjen takana oli sitten enemmän ahdasta, Ruotsin Ove Ledström ja suomalaiset sukujuuret omaava Martin Haarahiltunen ajoivat vakuuttavasti. Haarahiltunen tosin kaatui kerran ja jäi pisteittä erässä 12.

Suomalaisista olivat kisassa mukana pitkän linjan harrastaja Timo Kankkunen ja Oulun Matti Isoaho. Erässä 10 nähtiin todellista taistelua Isoahon ja Itävallan kokeneen MM-kiertäjän Harald Simonin välillä. Isoaho ja Simon menivät rinta rinnan, mutta lopulta kokeneempi Simon vei erävoiton.

Erässä 11 Timo Kankkunen kävi todella kovan taiston Hollannin Bart Schaapin kanssa, Ove Ledström oli jo ottanut hieman kaulaa ensimmäisellä sijallaan. Schaap veti pidemmän korren, tosin vasta maaliviivalla ja Kankkusen pidon irtaannuttua edellisessä kurvissa.

”Hieno erä, Hollannin pojan kanssa ajettiin rinta rinnan, mutta viimeisessä päädyssä pyörästäni loppui veto piikkien lyödessä tyhjää jäähileen seassa. Tämä pieni lipsahdus antoi Schaapille mahdollisuuden tulla ulkokautta kovempaa ohi nipin napin maalilinjalle. Mutta näinhän se menee, lipulla pisteet vasta jaetaan”, Kankkunen kommentoi erää.

Ennen kilpailun viimeistä neljän erän settiä venäläiset olivat omilla pisteluvuilla, mutta heidän jäljessä oli tiukempaa, viisi miestä pisteen sisällä toisistaan – ja MM-sarjaan oli kuusi paikkaa jaossa.

Tsekin Jan Klatovskilla oli ehkä tiukin paikka, hänelle oli erässä 10 sattunut päivän kovin ulosajo. Päivän viimeinen erä 20 oli ratkaisun paikka monessa suhteessa, puhtaan suoran ajaneet venäläiset ajoivat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan ja Klatovski tarvitsi MM-sarjan kannalta hyvän pistetilin erästä. Ylitornion katsojat näkivät jotakin todella erikoista, Klatovski voitti erän, venäläisten jäädessä sijoille kaksi ja kolme. Erän jälkeen kuului katsomosta hieman purinaa tapahtuneesta, mutta kilpailun tulokset on vahvistettu joten se siitä.

Suomalaisten ajajien suoritukset radalla olivat juuri kuin ennakkoon aavisteltiin, kovatasoisessa kilpailussa Matti Isoaho ajoi viisi pistettä, konkari Kankkusen jäädessä neljään pisteeseen, MM-paikkaan tarvittiin lauantaina 11 pistettä. Suomen molemmat ratareservit pääsivät radalle pariin otteeseen, Mikko Mäkinen ajoi yhden MM-pisteen, Rami Systä jäi nollille.

MM-sarja starttaa 3. helmikuuta Kazakstanissa. Näillä näkymin suomalaiskuljettajia ei ole mukana.
 

Uusin numero