Suomalaisen motoristin maailma sävähdyttää MP-messuilla

Messuilla esitellään vuoden 2014 uudet moottoripyörät ja yli 90 rakennettua moottoripyörää.

Tarjolla on ennätysmäärä ohjelmaa, tähtivieraana maailman menestynein ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini.

MP-messuihin osallistuu 140  yritystä. Mukana ovat mm. BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Suzuki, Triumph ja Victory sekä uusina merkkeinä Suomen markkinoille tulleet Indian ja Norton.

Viime vuonna messuilla vieraili yli 56 000 kävijää.

* Tärppejä MP-messuilta:
 
MP-messut tarjoaa
nuorille elämyksiä

MP-messut tarjoaa mopokorttilaisille oman edullisen pääsylipun. Ajokortittomat 15-vuotiaat pääsevät kokeilemaan KTM-kevytmoottoripyörällä ajoa ja rippikoululaiset voivat hakea riparipassiinsa leiman sunnuntain Biker’s Churchistä.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Winter Assembly -pelitapahtuma ja siihen osallistuvat pääsevät tutustumaan MP-messuihin veloituksetta.

Rakennettujen moottoripyörien Petrol
Circus Custom Bike Show’ssa yli 90 pyörää

Suomalainen rakentaminen on pääosassa rakennettujen moottoripyörien alueella MP-messuilla Esillä on mm. Suomessa rakennettuja vanhoja kilpapyöriä.

Esillä on omaperäisiä ratkaisuja ja todellista suomalaista kädentaitoa. Esillä on eri rakentelutyylejä; customeja, streetfightereita, classic-pyöriä ja openclass-pyöriä. Merkkejä on edustettuna huimat 30.
 
Agostini MP-messuille

Italialainen maailman menestynein ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini tulee MP-messuille Moottoripyörämuseon vieraana. Agostini on messuilla tavattavissa lauantaina ja sunnuntaina 1.-2.2. Moottoripyörämuseon osastolla, jossa hän jakaa nimikirjoituksia ja kertoo uudesta elämänkertakirjastaan.

Agostini on uransa aikana osallistunut useisiin suomalaisiin ratamoottoripyöräkilpailuihin Imatralla ja on tunnetusti Suomen ystävä.

Messuilla tapaa myös nykyisiä menestyneitä ratamoottoripyöräilijöitä mm. Niklas Ajon ja australialaisen Jack Millerin.

Supercrossin SM-avaus

Supercrossin SM-sarja käynnistyy näyttävästi kahdella kansainvälisellä halliosakilpailullaMP-messuilla.

Suurimpaan halliin rakentuvaa 320 metrin mittaista rataa kiertää yhteensä 36 kuljettajaa hallitsevan Suomen mestarin Toni Erikssonin ja MX2-luokan MM-sarjaan valmistautuvan Harri Kullaksen johdolla.

MP 14 Champions Race
lauantaina – mestarit kohtaavat

Lajien kovimmat kuskit ottavat mittaa toisistaan tasavertaisilla Pohjoismaiden ensiesittelyssä olevilla KTM freeride e -pyörillä la klo 11.45 (karsinta) ja klo 16.30 (finaali Electric Arenalla).

Kisassa ovat mukana motocrossin maailmanmestarit Heikki Mikkola ja Pekka Vehkonen, endurolegendat Juha Salminen ja Kari Tiainen adjutantteinaan Petteri Silvan, Marko Tarkkala ja Matti Seistola, trialin takavuosien taituri Tommi Ahvala sekä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa mainetta niittänyt Pekka Päivärinta.

Haastajikseen mestarit saavat Niklas ja Aki Ajon, Pasi Hagströmin, Mika Koukin, Kurt Ljunqvistin sekä Tomi Konttisen.

MP 14 Julkkiskisa  sähkö-
moottoripyörällä perjantaina

Julkkiskisan harjoitukset on perjantaina klo 14, kisat klo 14.30 ja palkintojen jako klo 15.15 Electric Arenalla.

Kisaan osallistuvat Arttu Harkki, Noora Hautakangas, Sanna Mämmi, Emma Kimiläinen, Viivi Pumpanen ja Esko Eerikäinen.
 
Miss Supercross -kisat
perjantaina ja lauantaina

MP14 messulla valitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Miss Supercross. Kilpailun järjestää malli ja promoottori Helena Riihitupa. Kyseessä on uusi kilpailu.

Kymmenen upeaa kilpailijaa esittäytyvät yleisölle Supercross-radalla ennen supercrosskisoja. He ovat tavattavissa myös osastoilla, ja voittaja julkistetaan tuomaristohaastattelun jälkeen lauantaina 1.2 kello 16.30 ennen Supercross-finaalia.

Biker's Church rokkaa

Sunnuntaina 2.2. klo 12 järjestettävä Biker's Church poikkeaa tavanomaisista kirkonmenoista monessakin mielessä, sillä virsien tilalla soi rock'n roll ja kanttorin hommat hoitaa rautalankabändi, mukana myös tanssiryhmä.

Ensimmäistä kertaa MP-messuilla järjestettävä Biker's Church jatkaa Sons Of Abraham MCC:n järjestämien hengellisten tapahtumien sarjaa.

MP-messuilla pääsee kokeilemaan
moottoripyöräilyä KTM:llä

MP-messut tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden päästä kokeilemaan moottoripyöräilyä ja ajamaan KTM-MotoJysky-ajoalueella.

Testiajoon ei tarvita aiempaa kokemusta moottoripyöräilystä eikä ajokorttia, mutta ikää pitää olla 15 vuotta.

Pohjoismaiden suurin
moottoripyöränäyttely

Messukeskus  järjestää MP-messut vuosittain Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Vuonna 2012 tapahtumassa vieraili yli 56 000 kävijää.

MP-messuilla ovat esillä moottoripyörät, mopot, skootterit, maastoajoneuvot, mopoautot, kolmipyöräiset, ajovarusteet, varaosat, tarvikkeet ja rakentelu, moottoripyörämatkailu sekä muut alan tuotteet ja palvelut.

MP-messut on avoinna pe 31.1. klo 10-20, la 1.2. klo 9-18 ja su 2.2. klo 10-17. Liput maksavat 19 €/aikuiset, 12 € lapset (7-15 v), eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat. Perhelippu 49 € (2 aikuista ja alle 16-vuotiaat lapset),  ryhmälipput 16 €/hlö (min 10 hlöä/ryhmä). Kokoaikaliput 33 €/23 €. Mopokorttilippu 15 € (sisältää Hesburger kerrosaterian) .

Lippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta:
http://shop.messukeskus.com

Uusin numero