Suomalainen joukkueenjohtaja Antti Kallonen kiidätti USA:n joukkueen MM-hopealle Chilessä

Vuonna 2006 Kallonen aloitti Yhdysvaltojen KTM:llä tiimipäällikkönä. Työ alkoi tuottaa tulosta ja mestaruuksia tulla. Suomalainen alkoi saada nimeä rapakon takana, jonka myötä AMA vuonna 2011 pyysi häntä vetämään seuraavana vuonna projektia, jonka tavoitteena oli saada Yhdysvaltojen joukkue voittamaan enduron joukkuemaailmanmestaruus. 

”Se oli kolmen vuoden projekti. Tein suunnitelmat, että kolmen vuoden sisällä pitää mestaruuden tulla Amerikalle. Se oli pitkä kolme vuotta, eli viisi vuotta siinä lopulta meni. Oltiinhan me toki 2014 jo ihan kärjessä. Oli vähän töppäyksiä, jotka piti meidän perässä ja sama oli vuonna 2015. Lopulta oli vain ajan kysymys milloin mestaruus tulee. Ja tulihan se vuonna 2016.”


Antti Kallonen – mies, joka johdatti USA:n joukkueen historian ensimmäiseen ISDE-voittoon 2016. Kuva: Henri Saari

Tänä vuonna USA ajoi joukkueiden enduron MM-kilpailussa Chilessä toiseksi suomalaisen joukkueenjohtajansa Antti Kallosen johdolla.

”On tietenkin hienoinen pettymys ettemme voittaneet mestaruutta, mutta olimme ainoa maa joka sai kaikki kolme joukkuettaan eri kategorioissa mitaleille. Näistä täytyy aina löytää ne positiiviset puolet. Olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen, vaikka mestaruuteen ei nyt päästykkään. Nyt palataan kotiin ja tehdään kovasti töitä. Tiedämme missä pitää parantaa ja  toivottavasti ensi vuonna kamppailemme mestaruudesta.” Kallonen kertoo videohaastattelussa Chilessä.

Uusin numero