Stonerin ja Rossin Ducatit myyntiin harvinaisessa huutokaupassa

On todellakin poikkeuksellista, että prototyyppipyörän valmistaja pistää kilvanajokalustoaan myyntiin. Yleensä nämä pyörät joko murskataan tai museoidaan siltä varalta, että kilpailijat eivät pääse tutkimaan niitä tarkemmin.

Kuninkuusluokassa on siirrytty tällä kaudella 1000-kuutioisiin pyöriin ja kehitys on kulkenut muutenkin siksi lujaa eteenpäin, että Ducati ei näe tässä tilanteessa enää sen suurempaa salattavaa.

Ducatin suunnalta ei ole toistaiseksi tosin tihkunut edes karkeaa arviota siitä, millaista hintaa he pyöriltä odottavat. Kyseiset Ducatit ovat kuitenkin eräänlaista maailmanmestareiden perintöä, joten sekin tuo varmasti oman lisänsä hintaan – siitä huolimatta, että niillä pyörillä ei mestaruuksista ajettukaan.

– Pyörien pistäminen myyntiin on meiltä erittäin harvinaista. Onnellisen ostajan ei pidä yksinomaan solmia salassapitosopimusta, vaan hänestä pitää tulla myös osa Ducati-pehettä, muotoilee Ducatin tekninen päällikkö Filippo Preziosi.

– Desmosedici GP10 ja GP11 ovat olleet varsin mielenkiintoisia ja tärkeitä pyöriä GP-projektimme historiassa, joten ne herättävät varmasti mielenkiintoa ainakin keräilijöiden taholta, jatkaa Preziosi.

Myyntiin tuleva Stonerin Ducati valmistui Bolognassa joulukuussa 2009. Radalla se nähtiin ensimmäisen kerran talvitestien merkeissä Malesian Sepangissa helmikuussa. Stoner voitti pyörällä kotikilpailunsa Phillip Islandilla. Hän ajoi ”CS1”:llä podiumvauhtia myös Assenissa, Barcelonassa ja Valenciassa.

Rossin ”VR12” valmistui puolestaan vuoden 2010 joulukuussa. Rossi ajoi sillä kauden 2011 ainoaksi jääneen podiumsijoituksensa Le Mansissa. Pyörän viimeinen kilpailu ajoittui kesäkuussa Asseniin.

RM:n huutokauppa järjestetään Monacon Grimaldi Forumilla 11.-12. toukokuuta. Eli ei muuta kuin päivämäärä muistiin!

Uusin numero