Stonerilla on “valtava kunnioitus” Lorenzoa ja Pedrosaa kohtaan

Jorge Lorenzo haluaa varmistaa Australiassa uransa toisen kuninkuusluokan maailmanmestaruuden, huimassa vireessä oleva Dani Pedrosa aikoo siirtää ratkaisun päätöskisaan Valenciaan ja Casey Stoner suunnittelee hyvästelevänsä kotiyleisönsä peräti jo kuudes peräkkäinen voitto plakkarissaan Phillip Islandilta.

– En tosin tiedä, mitä kisalta odottaa. En ole vielä 100-prosenttisessa kunnossa ja voittaminen tällä tasolla edellyttää sitä, että olen ainakin hyvin lähellä tuota täyttä terää, toteaa Hondalla viime kaudella toisen MotoGP-luokan mestaruuden tyylipuhtaasti nimiinsä vienyt Stoner.

Stonerin unelmana oli lähteä sarjasta triplamestarina. Se unelma kuitenkin romuttui Indianapolisin rajussa kaadossa ja leikkauskuntoon telotun oikean nilkan muodossa. Stoner joutui jättämään kolme GP:tä väliin, jolloin Lorenzo ja Pedrosa paineli pisteissä lopullisesti omille teilleen.

Lorenzo rantautuu Yamahallaan saariradalle 23 pisteen etu puolellaan. Uransa ehdottomasti parasta kautta ajava Pedrosa on puolestaan pauhannut Hondallaan voittoon neljässä viimeisessä osakilpailussa. Voitosta tilille kilahtaa 25 pistettä ja kakkossijasta viisi vähemmän.

Lorenzo juhlii mestaruutta Australiassa, mikäli hän ajaa siellä kolme pistettä Pedrosaa enemmän.

”Paras mies voittakoon”

– Paras mies voittakoon. Taistelu on ollut käynnissä jo pitkään. Danille oli taatusti karmea pettymys tulla jyrätyksi radalta Misanossa, mutta toisaalta sama tapahtui Jorgelle Assenissa, Stoner peilaa Lorenzo vs. Pedrosa -vääntöä isommassa kuvassa.

– Olen rehellinen, kun sanon, että minulla on valtava kunnioitus heitä molempia kohtaan. Jorgella ja Danilla on nyt yhtä monta voittoa tältä kaudelta. He ovat äärimmäisen kilpailukykyisiä ja jopa täysin omassa kastissaan, jatkaa Stoner, jonka mukaan Phillip Islandin radan kurvi numero 3 nimetään juhlavasti torstaina.

Seitsemättä kautta korkeimmalla tasolla kilpaileva Pedrosa on tästä triosta ainoa, joka ei ole voittanut vielä mestaruutta MotoGP-luokassa. Pedrosan osalta seuraavat kaksi kautta kulkevat edelleen Hondan tehdastiimissä, jonne hän saa rinnalleen maanmiehensä, Australiasta Moto2-luokan mestaruutta hakevan Marc Marquezin. Marquez tarvitsee ensi sunnuntaina enää kaksi pistettä, eli 14. sijan mestaruuden sinetiksi.

Lorenzo myöntää, että Pedrosan ponteva loppukiri on tuonut hänelle paineita. Tosin Lorenzo on  pystynyt pitämään itsensä kisasta toiseen kakkosena, joten matka alkaa loppua Pedrosalta tällä tahdilla auttamattomasti kesken.

– Kyllä, minulla on paineita, mutta niitä olisi paljon enemmän, jos Dani olisi tasapisteissä tai edellä minua.

– Etuni on edelleen 23 pistettä ja se on tietenkin tässä vaiheessa kautta hyvä. Eipä silti, esimerkiksi kaatuminen Australiassa muuttaisi kaiken hetkessä, mutta ei nyt lähdetä maalailemaan tuollaisia uhkakuvia. Toivon, että yllän podiumille myös Phillip Islandilla, toteaa Lorenzo.

Spies sivussa

Ensi kaudella Valentino Rossin rinnalleen saava Lorenzo lataa Australiassa Yamahan tehdastiimin ainoana kuljettajana.

Ducatin Pramac-tiimiin tämän kauden jälkeen siirtyvä Ben Spies joutuu jättämään Australian GP:n väliin viime sunnuntaina Sepangin märällä radalla tapahtuneen kaatumisen seurauksena.

Rytäkässä kipeää olkapäähän, kylkiluihin ja keuhkoihin saanut Spies lensi Malesiasta Australian sijaa kotimaahansa USA:n, jossa häntä odottaa leikkaus. Yamaha ei tuo korvaavaa kuljettajaa Australian GP:hen.

Spiesin sairausloman pituudesta ei voi tietenkään antaa ennen leikkausta tarkkaa arviota. Hänelle olisi kuitenkin todella tärkeää olla mukana kauden 11. marraskuuta päättävässä Valenciassa.

Ei niinkään GP:n osalta, vaan kisaviikonloppua Ricardo Tormo-radalla seuraavia testejä silmälläpitäen. Silloin Spiesille olisi näet tarjolla ensimmäiset maistiaiset Ducatista.
 

Uusin numero