Stoner usutetaan tiistaina tähtikaartin kimppuun – MotoGP-pakkaa hämmennetään nyt huolella

Stonerille tarjottiin alustavasta aikataulusta poiketen sunnuntaiksi lepopäivä ja aussi lähetetään seuraavaksi radalle tiistaina, kun kuninkuusluokan kauden ensimmäisen virallisen testijakson toinen ajopäivä on käsillä Malesian Sepangissa.

Stoner kiersi Sepangin radan lauantaina 54 kertaa GP15-pyörällä. Niistä nopein kulki kelpo lukemin 2.02,1. Stoner kertoi hämmästyneensä siitä, kuinka nopeasti hän sopeutui Ducatin puikkoihin pitkän ajotauon jälkeen.

Välittömästi tämän jälkeen Ducati-leirissä päätettiin yhteistuumin, että Stoner huilaa sunnuntaina ja palaa radalle tiistaina vertailun vuoksi tuoreimman tykin, eli GP16-pyörän sarvissa.

Päätös oli siinäkin mielessä paikallaan, että tähän vuodenaikaan tyypillinen monsuunisade piiskasi Sepangin baanaa sunnuntaina iltapäivällä.

MotoGP-luokan kauden 2012 jälkeen kaksinkertaisena maailmanmestari hyvästellyt Stoner, 30, tuntee olevansa valmis kohtaaman vanhat tutut kilpakumppaninsa Jorge Lorenzon, Valentino Rossin, Dani Pedrosan ja kumppanit tiistaina testikierrosten merkeissä.

– En ollut varma, mitä lauantain testipäivältä odottaa, mutta se sujui kaikilta osin fantastisesti. Olen valmis tekemään ja pistämään peliin kaikkeni Ducatin puolesta, Stoner julistaa.

Stoner oli testannut MotoGP-pyörää viimeksi noin vuosi sitten. Silloin hän oli vielä Hondan palveluksessa.

– Desmosedicissä on paljon potentiaalia. Toivottavasti pystyn tarjoamaan Andrea-kaksikolle (Dovizioso ja Iannone) apuni loistavaan MM-kauteen, Stoner viittaa Ducatin tehdastallin kuljettajien puoleen.

Ja millaiset suunnitelmat Stonerilla on sitten tiistain testipäivään?

– Kaikki hyvin tähän mennessä!, Stoner virnistää tutun salaperäiseen tyyliinsä.

Uusin numero