Stoner: ”Tiedän tarkalleen, mikä Hondalla mättää”

Stoner ajoi Hondalla viimeisimmät testinsä MM-kauden alla Losailin aavikkoradalla Qatarissa.

– En voi tietenkään julkisesti sanoa, mikä on Hondan ongelma, mutta huomasin sen itse jo Losailin testeissä.

Stoner uskoo kuitenkin, että sarjassa viidentenä olevalla Marc Marquezilla on edelleen täydet mahdollisuudet nousta mestaruustaisteluun Yamahan Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon kanssa, kunhan Honda saa ongelmansa selätettyä.

– Meneillään on mahtava kausi ja tällä kertaa voittaja ei tosiaankaan ole tiedossa ennen sunnuntain kisaa, Stoner viittaa Marquezin aiempaan dominointiin.

Marquez astui Hondalla Stonerin suuriin saappaisiin kaudella 2013. Marquezin plakkarista löytyy jo nyt siis saman verran kuninkuusluokan mestaruuksia kuin Stonerilta.

Stoner ei kuitenkaan pidä Marquezia suosikkikuljettajanaan. Aussi liputtaa Lorenzon ja Marquezin tallikaverin Dani Pedrosan puolesta.

– On hienoa nähdä, että Valentino johtaa sarjaa, mutta jos minun pitää tehdä valinta, niin minä kannatan Jorgea ja Dania. Tunnen molemmat erittäin hyvin ja kunnioitin suuresti molempia, Stoner muotoilee.

Marquezin aggressiivinen ajotyyli liippaa läheltä Stonerin vastaavaa.

– Jokaisella kuljettajalla on yksilöllinen ajotyylinsä ja Marcin tyyli vaikuttaa vastaavalta kuin minulla. Tosin se on silti määrätyissä asioissa kuitenkin hyvinkin erilainen. Se on kuitenkin kiistaton tosiasia, että hän pystyy kontrolloimaan pyörää aivan uskomattomasti, Stoner kehuu Marquezia.

Stoner nähdään tulevana viikonvaihteena radalla, kun MotoGP-sarjan kauden seitsemäs MM-osakilpailu ajetaan Barcelonassa.

Stoner on matkassa näytösluonteisesti esittelemällä Montmelon radalla Hondan MotoGP-kilpuriin perustuvan uuden katupyörä RC213V-S:n.

Uusin numero