Stoner palasi pitkän tauon jälkeen Hondan sarviin Motegissa

MotoGP-luokasta vuonna 2012 vetäytynyt australialaiskuljettaja testasi nahkapuvun osalta retroväreissä ensi kauden Honda RC213V-pyörää Bridgestonen renkailla.

Testit jatkuvat torstaina ja silloin vuorostaan Michelinin renkailla. Michelin toimii kaudesta 2016 alkaen kuninkuusluokan ainoana rengastoimittajana.

Stonerin oli määrä pitää moottoriurheilusta täydellinen sapattivuosi, mutta hän totesi jo taannoin jääneen eräänlaiseen kiitollisuuden velkaan Hondalle. Stoner testasi viime vuoden puolella Hondaa kahdella eri radalla Japanissa, mutta suunniteltuja töitä ei saatu vietyä silloin päätökseen sateiden vuoksi.

Hondan tehdastiimin päällikkö ja Stonerin kanssa yhteistyötä jo Ducati-ajoista lähtien tehnyt italialainen Livio Suppo korostaa, että kyse on nyt nimenomaan yhden testijakson projektista.

– Muita suunnitelmia testien osalta Caseyn kanssa ei ole tällä hetkellä olemassa. Etenemme mieluummin päivä päivältä, Suppo muotoilee GPOne.com-sivustolla mahdolliset muut testijaksot Stonerin kanssa.

Stonerilla on epäilemättä kysyntää myös Hondan uuden tuotantomallin testi- ja kehitystyön osalta silmälläpitäen maanmiehestään, eli Red Bull KTM Ajo-tiimistä suoraan MotoGP-luokkaan ja LCR-tiimiin siirtyvää vasta 19-vuotiasta Jack Milleriä.

Uusin numero