Stoner lähti ja Staring tuli – aussiedustus säilyy MotoGP:ssä

Stonerin maantieteellinen manttelinperijä kuninkuusluokassa on Bryan Staring, 25, joka kilpailee ensi kaudella Fausto Gresinin johtaman tiimin FTR Honda CRT-pyörällä. Staringia ajattava tiimi kantaa koko komeudessaan nimeä Go&Fun Honda Gresini.

Staring on voittanut kotimaassaan mestaruudet 125-kuutioissa, sekä Supersport- ja Superbike-luokissa. Hän ajoi viime kaudella Superstock 1000-sarjaa Pedercinin Kawasakilla tuulettaen voittoja Aragonissa, Brnossa ja Portimaossa. Loppupisteissä Staring sijoittui neljänneksi.

RR-legendoihin lukeutuvan Troy Baylissin kanssa harjoitteleva Staring ajoi päättyneellä kaudella myös villin kortin kuljettajana Superbike-luokan MM-osakilpailun kotiyleisönsä edessä Phillip Islandilla.

Staring myöntää, että pesti MotoGP-luokkaan tuli hänellekin yllätyksenä.

– En ole koskaan osannut odottaa ajavani MotoGP-luokassa. Se on tuntunut aina tavoittamattomalta asialta. Mutta nyt olen siellä ja tunne on todellakin uskomaton, hihkuu puskista parrasvaloihin singahtanut Staring.

– Arvostan erittäin paljon Fausto Gresinin ja sponsorien minulle tarjoamaa tilaisuutta. Pyrin tekemään taatusti kaikkeni lunastaakseni minuun kohdistuneen luottamuksen, jatkaa Staring.

Staring korvaa Gresinin CRT-kuljettajana italialaisen Michele Pirron. Pirron ura jatkuu Ducatin testikuljettajana.

– Bryan osoitti Superstock 1000-sarjan voitoillaan, että hänelle on oikea asenne ja myös kyky auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme FTR Hondalla. Odotan malttamattomana nähdä hänet radalla ja tyskentelevän tiimimme kanssa. Olen varma, että hän sopeutuu hyvin näihin kuvioihin, toteaa Gresini.

Marquez pääsi Bautistan
kanssa vauhtiin Sepangissa

Gresini-tiimin ykköskuskina jatkaa tällä viikolla Sepangin radalla Malesiassa Hondan prototyyppipyörällä yksityistestejä ajava espanjalainen Alvaro Bautista.

Bautista ja hänen maanmiehensä, Hondan tehdastiimissä kilpaileva Marc Marquez pääsivät ajamaan tiistaina täyden testipäivän sateisen maanantain jäljiltä. Marquez kiersin radan 60 kertaa kellottaen nopeimmillaan lukemat 2.01,355. Bautista jäi Marquezista kuusi kymmenystä.

Kaksikko jatkaa urakkaansa Sepangissa edelleen keskiviikkona.

MotoGP-luokan kauden 2013 kuljettatilanne, tehdastiimit:
Yamaha: Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi.
Honda: Dani Pedrosa ja Marc Marquez.
Ducati: Nicky Hayden ja Andrea Dovizioso.

Satelliittitiimit:
Tech 3 Yamaha: Cal Crutchlow ja Bradley Smith.
Pramac Ducati: Ben Spies ja Andrea Iannone.
LCR Honda: Stefan Bradl.
Gresini Honda: Alvaro Bautista.

CRT-tiimit:
Forward Racing: Colin Edwards ja Claudio Corti.
Cardion AB: Karel Abraham.
Power Electronics Aspar: Randy de Puniet ja Aleix Esapargaro.
Avintia Blusens: Hiroshi Aoyama ja Hector Barbera.
IodaRacing: Danilo Petrucci.
Honda Gresini: Bryan Staring.

Kuva: Motogp.com

Uusin numero