Stoner hiillosti Rossia – yllätysnimi dramaattisen MotoGP-päivän piikkipaikalle

Danilo Petrucci tuli ja tykitti Pramac-tiimin Ducatilla kärkeen kauden ensimmäisen testijakson tähän mennessä kovimmalla kierrosajalla 2.00,095.

Yhdeksänneksi tuikannut Ducatin kohuttu testikuljettaja Casey Stoner puolestaan hiillosti Yamaha-legenda Valentino Rossia vain 82 tuhannesosan päässä.

Tiistain tiukin kierrosaika ajettiin aamupäivällä ennen Loris Bazin rajua kaatoa. Michelin veti Avintia-tiimin Ducati-kuljettajan rajun rysähdyksen jälkeen varotoimena pehmeämmän takarenkaan pois pelistä ja kovemmalla seoksella ei ollut enää iltapäivällä asiaa Petruccin peittoamiseksi.

Lorenzo nousi toiseksi
viimeisellä vedollaan

Petruccin osalta ei voida puhua varsinaisesta jymy-yllätyksestä, sillä hän paineli jo maanantaina neljänneksi. Ehdottomasti kovin juttu oli se, että Petrucci pystyi kohentamaan kierrosaikaansa peräti 1,8 sekunnilla.

Yamahat veivät maanantaina kaksi kärkisijaa Jorge Lorenzon ja Rossin johdolla. Tiistaina vastaavan tempun oli tehdä vuorostaan Ducati, kun Bazin tiimikaveri Hector Barbera keikkui pitkään kakkossijalla 0,292 sekuntia Petruccin takana.

Monien muiden kuljettajien tavoin nutullaan käynyt Lorenzo pisti kuitenkin viimeisellä kierroksella kaiken peliin nousten 60 tuhannesosan päähän Petruccista. Hallitseva maailmanmestari kohensi avauspäivän kierrosaikaansa 0,297 sekunnilla.

Neljänneksi ajanut Hondan Marc Marquez alkaa saada juonesta kiinni, joskin eroa kärkeen kertyi yhä 0,748 sekuntia. Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa joutui tyytymään 12. sijaan.

Marquezille oli kantautunut tarkempaa tietoa Bazin onnettomuudesta.

– Olin aluksi tietenkin huolissani, mutta kuulin myöhemmin Michelinin taholta, että renkaan rikkoutuminen olisi johtunut siitä, että ilmanpaine ei ollut kohdallaan. Eihän se ollut mukavaa katsottavaa, mutta en ole huolissani, koska renkaat ovat toimineet täällä tuota tapausta lukuun ottamatta hyvin.

Marquezin jälkeen seuraaville sijoille päätyivät Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlow, Rossi, Petruccin tiimikaveri Scott Redding ja Ducatin tehdastallin Andrea Iannone ennen Stoneria. Rossin ero kärkeen oli 0,926 sekuntia.

– Olen melko tyytyväinen tähän päivään. Teimme lujasti töitä ja tulokset olivat vähintäänkin tyydyttäviä. Pyörän säätöjä on saatu koko ajan paremmaksi ja löysimme myös jotain uutta keskiviikkoa ajatellen, vinkkasi Rossi.

Bazin onnettomuus veti myös Rossin mietteliääksi.

– Michelinin päätös vetää pehmeämpi rengas käytöstämme oli ehdottomasti oikea. Nyt on tietenkin tärkeää, että Michelin ymmärtää ja ratkaisee tuon ongelman.

Stoner kukisti tehdastallin
Dovizioson reilulla erolla

Ducatin tehdastallin toinen kuljettaja, eli Andrea Dovizioso oli 14:s kuusi kymmenystä Stoneria huonommalla kierrosajalla. Tämäkin kertoo paljon Stonerin väkevästä paluusta.

Iannone puolestaan pystyi pitämään Stonerin ainoastaan 11 tuhannesosan turvin takanaan.

– Sain nostettua vauhtia vielä viimeisen tunnin aikani, joten nousujohteisestihan tässä edetään. Kaikki on tähän mennessä ihan mallillaan, myhäili huomenna testaamista jatkava Stoner.

MotoGP-luokan ensimmäinen testijakso päättyy keskiviikkona Sepangissa.

Sen jälkeen matka jatkuu Australiaan ja Stonerin huippunopealle Phillip Islandin kotiradalle, jota kierretään 17.-19. helmikuuta.

Uusin numero