Stoner ei edes ajattele seuraavansa Schumin ja Räikkösen jalanjälkiä

”King Casey” poistuu tyylikkäästi takavasemmalle 27 vuoden iässä ja sillä siisti.

– En ole niitä miehiä, jotka muuttavat mieltään parin minuutin välein. Olen sinut keväällä vahvistamani päätöksen kanssa. Tietenkin jään ehdottomasti kaipaamaan joitain asioita kilvanajo päällimmäisenä niistä.

Niin, nähtävästi paljon muuta hän ei sitten jääkään GP-sirkuksesta kaipaamaan.

Stoner koki vuosi toisensa jälkeen yhä raskaampana taakkana harteillaan kaiken sen, mitä kilpailemisen ympärillä tapahtui ja missä hänen piti luonnollisesti olla jo sopimuksen velvoittamanakin osallisena.

”Tämän urheilun pitäisi
muuttua dramaattisesti”

Stonerin on odotettu toiveikkaasti seuraavaan F1-kuljettajien Michael Schumacherin ja Kimi Räikkösen jalanjälkiä palaamalla radoille parin vuoden tauon jälkeen. Tällaisille toiveille Stoner viittaa tylysti kintaalla.

– Tämän urheilun pitäisi muuttua dramaattisesti, jotta edes voisin harkita paluuta. En voi koskaan sanoa ”ei koskaan”, mutta ei minulla ole mitään ajatuksia paluusta nyt tai myöhemminkään.

Stoner jätti ne todelliset ja taatusti tunteikkaimmat jäähyväisensä viime sunnuntaina Phillip Islandilla, mutta yhtä yhä puuttuu, kunnes hän pääsee keskittymään sataprosenttisesti laatuaikaan perheensä kanssa – ja tietysti mieliharrastukseensa kalastukseen.

Kauden päätösosakilpailu ajetaan periteisesti Valencian Ricardo Tormo-radalla. Tänä vuonna päivämäärä on 11. marraskuuta. Stoner hakee silloin uransa 39. kuninkuusluokan voittoa.

– Pyrin ajamaan siellä yhden hyvän tuloksen lisää. Tiedän kuitenkin tarkalleen, että Valencia tulee olemaan taas aivan erilainen tarinansa, Stoner viittaa viime sunnuntain hulabaloohon fanaattisen kotiyleisön edessä.

– Ei minulla ollut suunnitelmissa palata loukkaantumisen jäljiltä vain kotikisaani. Olen täällä tekemässä työni loppuun, korostaa Stoner.
 

Uusin numero