Stigell, Manninen ja Junnola Alavuden valtiaita

Runsaslukuinen yleisö sai reilun annoksen huimaa motocrossviihdettä, kun kolme kiven kovaa SM-luokkaa mitteli Murronnevan kuninkuudesta.

Kisapäivä alkoi MX2–luokan ensimmäisellä erällä. Aki Manninen kiilasi kärkeen heti startista, saaden peräänsä Jami Nummisen, Jaro Pääkkösen sekä Jere Haaviston, joka aika-ajon nopeimpana oli jo näyttänyt vauhtinsa.

Erän lähestyessä loppuaan Manninen ja Haavisto olivat omaa luokkaansa, jättäen kolmantena ajavan reilun raon päähän. Haavisto pääsi nousemaan aivan Mannisen kantaan, mutta kierroksella ohitettavien pujottelu hidasti kärjen vauhtia. Haavistolla oli ylimääräistä ohjelmaa viimeisen kierroksen lopussa, jolloin Numminen kuittasi itselleen kisan kakkospaikan.

Erän ykköseksi ajoi Manninen, kakkoseksi Numminen ja kolmoseksi Haavisto. Manninen antoi kaikkensa, että pystyi pitämään ykköstilansa.

MX2-luokan toinen erä alkaa tiukalla väännöllä Aki Mannisen, Jere Haaviston ja Jami Nummisen kesken. Ykköspaikasta on kisan alussa tiukkaa vääntöä Mannisen ja Haaviston kesken, mutta lopulta kisan kaksi ensimmäistä sijaa puidaan Mannisen ja Nummisen välillä. Numminen on aivan Mannisen kannoilla, mutta pienen virheen jälkeen putoaa kauemmaksi.

Lopulta toisen erän kärkikolmikko on sama kuin ensimmäisessä erässä. Toisen erän voiton vie Aki Manninen Hyvinkään Moottorikerhosta, kakkoseksi taistelee Jami Numminen Espoon moottorikerhosta ja kolmanneksi tulee Jere Haavisto kerhonaan Tampereen Motocross. Tämä on myös kilpailun yhteistulos.

MXC/A-luokan ensimmäinen erä on tiukkaa taistoa. Startissa johdon nappaa Atte Litmanen, mutta seuraavan kurvin jälkeen johdon ottaa Emil Weckman saaden peräänsä Kevin Ragnellin ja Tatu Junnolan. Ragenll kuitenkin kaatuu ja Junnola kuittaa välittömästi.

Kärkikolmikon kesken erä on tiukkaa vääntöä loppuun asti, erän ykköseksi ajaa Kevin Ragnell, Tatu Junnola ajaa toiseksi, Emil Weckman tipahtaa kaatumisen seurauksena lopussa neljänneksi, jolloin Santeri Keränen pääsee nappaamaan itselleen kolmannen sijan.

MXC/A-luokan toisen erän startista johtopaikan ottaa Joonas Näppi ja ihan vierelle kiitää Matias Vesterinen, tämän kaksikon starttitaistelu on todella tiukka. Joonas Näppi pitää johtopaikkansa, mutta toisesta sijasta käydään kamppailua koko erän ajan. Junnola prässää Vesteristä, ja toisinpäin. Toisen erän voiton ottaa Joonas Näppi, toiselle sijalle ajaa Matias Vesterinen ja kolmanneksi ruutulipulle ehtii Tatu Junnola.

MXC/A:n yhteistuloksissa voittaja on Tatu Junnola Kouvolan Motocrossista, toinen on Joonas Näppi Kouvolan Motocrossista ja kolmas on Kevin Ragnell Jalasjärven Moottorikerhosta.

Pääluokka MX1:n ensimmäinen erä alkaa sarjajohtaja Henric Stigellin komennossa, kakkosena Ludvig Söderberg ja kolmosena Ruotsin Per Nyberg.

Muutaman kierroksen jälkeen Valtteri Malin tulee Nybergistä ohi. Stigellin etumatka Söderbergiin on erän loppupuolella jo riittävä. Ensimmäinen erä päättyy Henric Stigelin voittoon, toiseksi ajaa Ludvig Söderberg ja kolmanneksi sijoittuu Valtteri Malin.

MX1-luokan toinen erä alkaa Stigellin ja Söderbergin taistelulla. Söderbergin johdolla jatketaan, mutta perässä painostaa Stigell. Kisa muuttuu nopeasti kärkikaksikon osalta niin, että sarjajohtaja Stigell ottaa komennon. Kärkikaksikko on omaa luokkaansa.

Erän Lopussa Sitgell ja Söderberg käyvät hienoa taistelua, jonka sarjakärki Stigell vie. Toinen siis Söderberg ja huimaa nousua erän loppussa tehnyt Joni Roos yltää kolmanneksi.

MX1–luokan yhteistuloksessa Henric Stigell Helsingin Moottorikerhosta on ykkönen, Ludvig Söderberg Helsingin Moottorikerhosta on toinen ja Joni Roos Turun seudun Moottoriurheilijoista on kolmas.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/1170362

Uusin numero