Stigell ja Matikainen pääosissa Napapiirillä

Suomen ainakin maisemiltaan korkeatasoisimmalla radalla Rovaniemen Mäntyvaarassa kummankin SM-erän voitosta väännettiin aina ruutulipulle asti. Loppujen lopuksi Henric Stigell ja Juuso Matikainen tasasivat erävoitot ja kakkossijat.
 
Ensimmäisessä erässä Matikainen säntäsi jo startista kärkeen saaden Stigellin heti peräänsä. Koko reilu puolituntinen mentiin kärjessä tuossa järjestyksessä, Stigell ei jäänyt missään vaiheessa muutamaa sekuntia kauemmaksi, mutta Matikaisen johto kesti, hän saapui ruutulipulle reilut kolme sekuntia ennen Stigelliä.
 
– Siinä mielessä helppo erä, että sain holeshotin ja pääsin kärjessä välillä kontrolloimaan kun tiesin tilanteen. Tietysti kilpaa piti ajaa tosissaan, kun Stigell oli koko ajan lähellä, erävoittaja totesi.
 
Ensimmäisen erän kolmossijasta nähtiin myös näyttävää kisaa Aki Mannisen ja Miika Oinosen välillä. Tuo kamppailu ratkesi erän loppupuolella, kun Oinonen kaatui. Hän pääsi kuitenkin nopeasti takaisin liikkeelle ja piti neljännen sijansa.
 
Toisen erän startissa kärkikaksikko oli muutaman mutkan jälkeen jälleen sama, kuin ensimmäisessäkin. Nyt kuitenkin Stigell lähti viemään joukkoa Matikaisen roikkuessa peesissä. Hiukan ennen erän puoliväliä Matikaiselle tuli muutama heikompi kierros ja Stigell pääsi hetkeksi karkaamaan lähes kymmenen sekunnin karkumatkalle.
 
Erän loppua kohti Matikainen kuitenkin puristi karkulaisen taas kiinni ja viimeiset kierrokset mentiin taas tiukassa voittokamppailussa. Tällä kertaa Stigell sai pidettyä ykkössijan ruutulipulle asti. Erän kolmas oli taas Manninen, joka pystyi alkupuolella ainoana ajamaan kärkikaksikon vauhtia. Oinonen väänsi nelossijan itselleen Joni Tuomiselta, vaikka kaatui taas kertaalleen.
 
Sarjassa Matikainen säilytti yhdentoista pisteen etumatkansa Stigelliin nähden. Kun hallitseva mestari Atte Jousi on sivussa koko loppukauden, on Rovaniemellä nähdyn perusteella helppo ennustaa tämän kaksikon mittelevän mestaruudesta. Manninen on kuitenkin vain yhdeksän pisteen päässä Stigellistä, joten kärkiparin pienetkin vastoinkäymiset saattavat heilauttaa asetelmia nopeastikin.
 
Junioreiden Suomen Cupissa, eli 12-15- vuotiaiden MXC/A:ssa päivän maksimipistepotti matkasi kauas etelään Eestin Karl-Robert Reiniken ajettua varmoin ottein kummankin erän voittoon. Sarjakärjessä jatkava Joel Kolehmainen pokkasi päivän totaalin kakkossijan. Kolehmainen kasvatti piste-etumatkansa kakkosena jatkavaan Juho Kaitaseen jo 24:ään pisteeseen. Suomen Cupin kolmantena kautta jatkaa Rovaniemellä neljänneksi ajanut Antti Ahtila. Ahtilan edelle päivän totaalissa tyrkkäsi ensimmäisen erän kakkossijan napannut Teemu Lahtinen.
 
Sarjojen seuraava osakilpailu ajetaan 29.7. Iisalmessa.
 
Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=807641
(pistetaulukot linkistä "championship").

Uusin numero