Stadionin pimentyminen keskeytti ruohoradan EM-semifinaalin – Pullilla hurja fiilis täydellä kaasulla

Valkeakosken Moottorikerhoa edustavan kuljettajan kilpailu alkoi vaisusti nollaerällä. Siitä eteenpäin vauhti ja sijoitukset erissä paranivat.

Neljännessä erässään Pulli oli toisena kun stadionin valot pimenivät ja kilpailu piti keskeyttää. Tulokset julkistettiin yhdeksän erän jälkeen kun jokaisella kuljettajalla oli kolme erää ajettuna. Kilpailusta 9+1 kuljettajaa jatkavat elokuussa ajettavaan EM-finaaliin. Näin 13:nneksi sijoittunut suomalainen karsiutui jatkosta.

– Kilpailu lähti vähän vaisusti liikkeelle. Sain huonon startin ja jäin muiden taakse. Olisi pitänyt ehkä ajaa se erä uudella takarenkaalla. Sen jälkeen pääsin paremmin vauhtiin ja meno alkoi maistua jo ajamiselta. Viimeisessä alkuerässäni nousin jo toiseksi kun stadion pimentyi. Oli hetken aikaa aika hurja fiilis kun ajat kilpaa täydellä kaasulla ja stadionin valot sammuvat, kertoi Pulli.

– Puolitoistatuntia ne niitä valoja värkkäsi ja lähes kaikki saatiin toimimaan. Meidän kuskien mielestä valoa ajamiseen olisi ollut riittävästi mutta hetken arvottuaan järjestäjä päätti keskeyttää kilpailun. Harmi, koska sain ajamisen sujumaan siihen malliin, että olisin voinut jatkopaikastakin taistella, jatkaa Pulli.

– Kokonaisuutena olen omaan suoritukseen ihan tyytyväinen. Starteissa näkyi, että minulle tämä oli kauden avaus. En päässyt ritsoilta tarpeeksi sähäkästi liikkeelle. Kilpakumppanit on kuitenkin ajaneet tässä vaiheessa kautta keskimäärin jo yli kymmenen kilpailua. Rata oli kova, niin kuin aina täällä, mutta minä tykkään tästä. Se ei tarjoa mitään yllätyksiä ja aikalailla täällä ajaminen on speedwayta, rata on sen verran lyhyt, päätti Pulli.
 
Tulokset:
   1. Stephane Tresarrieu Ranska 15
   2. Ales Dryml Tshekki 13
   3. Glenn Phillips Iso-Britannia 13
   4. Tom Perry Iso-Britannia 12
   5. Theo di Palma Ranska 12
   6. Richard Wolff Tsekki 11
   7. Dirk Fabriek Hollanti 9
   8. Keijo Bünning Saksa 8
   9. Jerome Lespinasse Ranska 7
 10. Joel Nyström Ruotsi 7
 11. Philippe Ostyn Ranska 7
 12. Henry van der Steen Hollanti 6
 13. Simo Pulli Suomi 4 (0,2,2)
 14. Andrew Appleton Iso-Britannia 4
 15. Marcel Dachs Saksa 3
 16. Erik Eijbergen Hollanti 2
 17. Charlie Saunders Iso-Britannia 1
 18. Sjoerd Rozenberg Hollanti 0
 19. Gabriel Dubernard Ranska 0

Uusin numero