Spies ilmoitti lähtevänsä Yamahan tehdastiimistä – huhumylly Rossin ympärillä voimistuu entisestään

Spies, 26, vahvisti asian Twitterin välityksellä.

– Ensi vuonna alkaa uusi luku, Spies viittasi uransa jatkoon tarkentamatta suunnitelmiaan.

Spiesin ilmoitus merkitsi välittömästi samalla sitä, että huhumylly Valentino Rossin mahdollisesta paluusta Ducatilta Yamahalle voimistui entisestään.

Lorenzo solmi reilu kuukausi sitten kahden vuoden jatkosopimuksen Yamahan kanssa. Hänen rinnaltaan paikkaa ensi kaudeksi tavoittelevat myös Yamahan Tech 3-satelliittitiimin molemmat kuljettajat, italialainen Andrea Dovizioso ja britti Cal Crutchlow.

Crutchlow on tosin saanut Ducatilta kahden vuoden mittaisen tarjouksen. Crutchlow olisi jo ollut valmis hyväksymään sen, mutta Ducati on tiettävästi jarrutellut asiaa saadakseen ensin selville Rossin tilanteen.

Spies tuli MotoGP-luokkaan Superbiken maailmanmestarina kaudella 2010, jolloin hän ajoi silloisen rookie-säännön nojalla ensimmäisen kautensa Yamahan satelliittitiimissä.

Spies nousi kaudeksi 2011 odotetusti tehdastiimiin Rossin lähdettyä Ducatille. Hän voitti ensimmäisen ja tähän mennessä uransa ainoan MotoGP-luokan osakilpailun Assenin radalla Hollannissa. Spies päätyi kaudella 2011 MM-pisteissä viidenneksi.

Kuluva kausi on kulkenut Spiesin osalta mollivoittoisesti myös epäonnen saattelemana. Hän on sarjassa kymmenennellä sijalla pistein 66. Tallikaveri Lorenzo johtaa sarjaa 185 pisteellä.

Spiesilla on plakkarissaan 46 MotoGP-luokan starttia. 47:s osuu ensi sunnuntaina hänen kotiyleisönsä eteen Laguna Secan radalla.

Spiesin datainsinöörinä toimii Erkki Siukola.

* Ben Spies
Ikä: 26
Kotipaikkunta: Longview Texas USA /Lake Como Italia
Pyörä: Yamaha
GP-voitot: 1
Ensimmäinen GP-voitto: Assen, Hollanti, 2011
Ensimmäinen GP: Donington, Iso-Britannia, 2008 (MotoGP)
GP-startit: 46
Paalupaikat: 1
Maailmanmestaruudet: 1 (WSB 2009)
 

Uusin numero