Speedwayssa osattiin varautua sateiseen kesään

Viime kaudesta viisastuneena sarjaan osallistuneet joukkueet valitsivat tälle kaudelle puolisen tusinaa varapäivää ottelusiirtoja varten.

Ne sovittiin yhteisessä palaverissä helmikuun lopulla, jolloin myös kotimainen kilpailukalenteri sai lopullisen muotonsa.

Jäljellä olevat SM-liigan ottelut kaudella 2015 ovat: Hyvinkää (4.8.), Seinäjoki (11.8.), Pori (25.8) ja kauden päättävä ottelu Varkaudessa (5.9.).

Tällä hetkellä Lahden Haukat pitää SM-liigassa ykkössijaa ennen Seinäjoen Kotkia ja Hyvinkään Sand Blowersia.

Isoja muutoksia
Kaupunki Cupissa

Kaupunki Cup puolestaan muuttuu radikaalisti. Keväällä ajamatta jäänyt Varkauden ottelu ei ole löytänyt uutta päivämäärää, eikä sitä nyt ajeta lainkaan.

Joukkueiden välisiksi otteluiksi ajateltu uusittu sarja muuttuu jäljellä olevien päivämäärien kohdalla henkilökohtaisiksi kilpailuiksi. Ne on suunnattu ensisijaisesti kuljettajille, joiden tavoitteet ovat kansallisella tasolla tai kilpailu-ura vasta aloitusvaiheessa.

Erilaisten päällekkäisyyksien vuoksi suomalaiset kuljettajat ovat elokuussa kuitenkin erittäin vähissä osallistumaan tällaisiin kilpailuihin.

Nyt on siis erityisen hyvä hetki lähteä mukaan yrittämään vaikka ensimmäistä kertaa, miltä kilvanajo näillä 500-kuutioisilla vauhtihirmuillla oikeasti tuntuu.

Henkilökohtaiset kilpailut ajetaan Porissa 9. elokuuta, Hyvinkäällä 16. elokuuta ja Seinäjoella 12. syyskuuta.

Kevään jälkeen uutena tapahtumana on kilpailukalenteriin tullut 15. elokuuta Kuusankoskella ajettava kaupunkien välinen ystävyysottelu Kuusankosken ja Tallinnan välillä.

Samassa yhteydessä ajetaan myös minispeedwayn ja microspeedwayn henkilökohtaiset kilpailut. Virosta oli pari vuotta sitten mukana joukkue Suomen Kaupunki Cupissa.

Menestys jäi vähäiseksi, mutta innostus ei lajiin ole laantunut. Erityisesti minispeedwayssa virolaiset kuljettajat ovat kiertäneet kuluvalla kaudella Suomen Cupia. Myös menestystä on alkanut tulemaan tässä alle 16-vuotiaille suunnatussa lajissa.

Kaikki Suomessa ajettaviin ratalajien kilpailuihin löytyy ohjeet ilmoittautumista varten Moottoriliiton internet-sivujen kilpailukalenterista. Lisämääräyksestä löydät myös yhteystiedot ilmoittautumista varten, sekä kilpailuiden alkamisajat.
 

Uusin numero