Speedwayn SM-liiga ratkaisu tiistaina Kuusankoskella

Kotijoukkue Keittiöpiste johtaa sarjaa pisteen erolla ennen Seinäjoen Kotkia, joten kultamitalista tullaan vääntämään varmasti loppuun asti. Kotkat tulee kuitenkin tarvitsemaan apua muilta joukkueilta mestaruuden saavuttamiseksi, sillä pelkkä voitto ei mestaruutta seinäjokelaisille takaa.

Sand Blowersin tai Haukkojen on sijoituttava toiseksi ennen Keittiöpistettä Kotkien voittaessa, sillä Keittiöpiste on kauden aikana kerännyt Kotkia huomattavasti enemmän eräpisteitä, joilla mestaruus tasatilanteessa ensisijaisesti ratkaistaisiin.

Kuten lauantaina Hyvinkäällä ajetussa ottelussa nähtiin, ei Kotkien voitto ole millään tavalla poissuljettu vaihtoehto Kuusankoskellakaan.

Kovan työn takana se kuitenkin tulee olemaan, sillä Keittiöpiste tuo radalle kotikaupungin Timo Lahden ja Tero Aarnion lisäksi latvialaisen Andrei Lebedevin, joka juuri sijoittui kauden ensimmäisessä EM-osakilpailussa neljänneksi. Sand Blowers puolestaan luottaa kauden päätöksessä Mustosen veljeksiin Aki-Pekkaan ja Jesseen.

Enemmän maaradalle viime vuosina keskittynyt Aki-Pekka ajoi lauantaina kahdeksan pistettä, eikä vasta tällä kaudella SM-liigaan noussut Jesse jäänyt isoveljestä kuin pari pistettä heikommaksi. Kun lisäksi Sand Blowers tuo Kuusankoskelle Jari Mäkisen ja Niko Siltaniemen, on hyvinkääläisilläkin koossa hyvät mahdollisuudet sekoittaa mestaruustaistelua.

Lahden Haukoissa ajava Kalle Katajisto on jo käytännössä varmistanut kuluvan vuoden SM-liigan pistekuninkuuden ja on varmasti kuin kotonaan Kuusankosken radalla. Pistepörssin kakkonen ja Kotkia edustava Juha Hautamäki puolestaan on voittanut useammankin Suomenmestaruuden myös Keittiöpisteen joukkueessa, joten Kuusankosken radan metkut ovat hänelle tutut.

Kahtena edellisenä vuonna on SM-liigan voitto ratkennut kauden viimeisessä erässä. Nytkin vain yksi asia on tiistain ottelun tuloksen suhteen varmaa: Illan viimeisen erän jälkeen on tiedossa Suomen mestarijoukkue vuosimallia 2012.

Ottelu alkaa kello 18.00 ja mukana on myös 80cc minispeedwayn Suomen Cupin osakilpailu. Siinä Kuusankosken Moottorikerhon Jooa Partanen tavoittelee pistejohtonsa lisäämistä kerhokaveri Nike Lunnaa vastaan.

Speedwayn SM-liigan ottelu 21.8. Kuusankoski. Kokoonpanot:
Keittiöpiste: 1) Timo Lahti, 2) Andrei Lebedev, 3) Tero Aarnio, 4) Marko Hyyryläinen.
Sand Blowers: 1) Aki-Pekka Mustonen , 2) Jari Mäkinen, 3) Niko Siltaniemi, 4) Jesse Mustonen.
Haukat: 1) Kalle Katajisto, 2) Jiri Nieminen, 3) Vili Mattila, 4) Jarkko Kunnaskari.
Kotkat: 1) Juha Hautamäki, 2) Markku Autio, 3) Mika Loppi, 4) Joni Keskinen.

Sarjatilanne: 1) Keittiöpiste (+251 eräpistettä) 30 pistettä, 2) Kotkat (+217) 29, 3) Sand Blowers (+157) 23, 4) Haukat (+145) 15.

Uusin numero