Speedway-kausi huipentui Porissa

Hyvinkään Sand Blowers lähti otteluun pisteen erolla kotiradalla ajaneeseen Nopea Racingiin. Lahden Haukoilla oli ohuen ohut sauma taistella mestaruudesta, mutta käytännössä joukkueen pronssi oli jo sinetöity. Varkauden Ankkureiden sijoitus liigassa oli varmistunut neljänneksi.

Heti alusta Sand Blowers ja Nopea Racing karkasivat taistelemaan ottelun voitosta ja mestaruudesta. Kaikki huipentui ottelun ja kauden viimeisiin eriin. Erässä 18. Ankkureiden Jesse Mustonen onnistui lyömään kiilaa Sand Blowersien rintamaan kukistamalla armottoman taistelun jälkeen Daniel Hendersonin ja viemällä hyvinkääläisiltä arvokkaan pisteen. Ja kun viimeisessä erässä Porin Juha Hautamäki ja Alexander Edberg ottivat puhtaan 5-1 voiton Lahden Haukkoja vastaan, tiesi se ottelun voittoa Porille kahden pisteen turvin ja se riitti mestaruuteen. Sarja – ja eräpisteet olivat Porin ja Hyvinkään välillä tasan, joten ero haettiin otteluvoitoista. Niitä porilaisilla oli enemmän, joten näin kultamitalit Poriin niukalla erolla. Hyvinkään Sand Blowersille hopeaa ja Haukat ajoivat sekä päätösottelussa että liigan loppusijoituksessa kolmanneksi. Ankkurit sijoittuivat sekä päätösottelussa että liigassa neljänneksi.

”Ihan huikee fiilis. En ois uskonut, että näin tiukalle menee. Ajattelin, että olisi ratkennut jo aiemmin suuntaan tai toiseen. Mutta hyvä näin”, totesi Porin Nopean joukkueenjohtaja Petteri Koivunen onnellisena kultamitali kaulassaan.

”Kertakaikkiaan hieno joukkue. Joonas Kylmäkorpi oli kahdessa viimeisessä ottelussa tärkeä palanen mestaruudessa. Juha Hautamäki on aina kova ja tasainen. Alexander Edberg ja Mika Loppi taistelivat myös upeasti. Vaikka heti kaikki painajaiskuvat mieleen tulikin, kun Loppi kaatui avauserässä. Mutta nyt on huikee fiilis”, päättää Koivunen.

Teksti ja kuva Tomi Nevanperä

Uusin numero