Sotshi haluaa MotoGP-sarjaan

Mustanmeren maineikkaiseen rannikkokaupunkiin on jo hyvää vauhtia rakenteilla olympiakylää ympyröivä 5854 metrin mittainen rata, joka on saksalaisarkkitehti Hermann Tilken taattua käsialaa.

Sotshissa on määrä ajaa F1-luokan MM-osakilpailu vuonna 2014, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Alexander Bogdanov on ilmaissut mielenkiintonsa myös muiden kuin autourheilukisojen järjestämiseen.

– Teemme töitä sen eteen, että voimme isännöidä myös moottoripyöräurheilutapahtumia korkeimmalla tasolla, eli MotoGP:tä, WSBK:ta ja kenties edelleen jotain muutakin, vahvistaa Bogdanov.

Sotshin rata on suunniteltu ensijaisesti F-ykkösiä silmälläpitäen, mutta sama pätee toki muutamaan muuhunkin MotoGP-sarjassa mukana olevaan rataan.

Tilke ei näe estettä sille, etteikö Sotshi soveltuisi myös MotoGP-sarjan näyttämöksi.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että rata täyttää kaikki F1-luokan vaatimukset ja sen myötä se soveltuu ehkä myös MotoGP:lle, muotoilee Tilke pienellä varauksella.

Venäjä tuli viime kaudella mukaan Superbiken MM-sarjaan Moskovan uuden radan myötä, jossa kilpailtiin elokuussa. Pitkän, eli kymmenen vuoden sopimuksen sarjaan solminut Moscow Raceway on mukana kauden 2013 WSBK-kalenterissa heinäkuun 21. päivän merkeissä.

Kuva: MPAFoto.com

Uusin numero