Söderbergin saldo Sloveniassa: 10 MM-pistettä ja 7 tikkiä käteen

Vaikuttava luonnonrata sijaitsee vuoren rinteellä lähellä Mariborin kaupunkia ja kuuluu sarjan vakioratoihin. Kova savirata on Söderbergille tuttu jo EM-sarjasta 2010 ja viime vuodelta.

Lauantain vapaat harjoitukset alkoivatkin lupaavasti, Söderberg oli kolmanneksi nopein – suoritus oli paras tähänastisista kovilla radoilla. Karsintaerässä olikin sitten ongelmia ja puomipaikka irtosi vasta sijalla 14.

– Karsinta meni vähän pieleen pienen starttikolinan takia, rata oli melko yksilinjainen ja ohittaminen hankalaa. Ekaan erään lähdin tosi hyvällä latauksella ja olinkin startissa viidennen paikkeilla, valitettavasti vetiseksi kastellussa jyrkässä alamäessä tulin hieman ylikovaa yrittäessäni pitää porukkaa takana ja lipsahdin nurin.  Lähdin uudestaan liikkeelle viimeisten joukossa ja nousin todella kovaa sijalta 28. sijalle 13. Toiseksi viimeisellä kierroksella lipsahti sitten nurin oikein kunnolla ja kyynärpäähäni aukesi ammottava haava.

Erien välissä ensiapuhenkilöstö puhdisti ja sitoi haavan, ja kilpailun lääkäri totesi että tikkejä tarvittaisiin, mutta että toiseen erään voisi startata ja lähteä vasta sen jälkeen sairaalaan.  

– Toisessa erässä otin myös ok startin, mutta ajo ei kulkenut varmaan kun varoin kättä, koska haava siinä oli aika vakava.  En ole tyytyväinen viikonloppuun, valmistauduin kunnolla ja odotukset olivat korkealla, mutta kaiken kaikkiaan melko huono viikonloppu. Joskus motocrossi on tällaista, summaa Söderberg.

Kisan jälkeen Söderberg vieraili paikallisessa Mariborin sairaalassa, missä haava puhdistettiin uudelleen ja siihen laitettiin seitsemän tikkiä.   Nyt jännitetään tuleeko käsi ajokuntoon ensi viikonlopuksi, jolloin ajetaan Italian osakilpailu Maggiorassa. Kisan totaalin vei Slovenian Klemen Gercar, joka dominoi molempia eriä, mutta toisen erän viimeisellä kierroksella hänkin kaatui pudoten neljänneksi.

Sarjaa ennen Sloveniaa johtanut Matthias Walkner kärsi teknisistä ongelmista ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan.  Yhteistuloksissa kolme parasta olivat Gercar, Frantisek Smola ja Gert Krestinov.

Söderbergin sijoitus totaalissa, ja molemmissa erissä oli 16:s, jolla irtosi kymmenen MM-pistettä. Sijoitus MM-sarjassa putosi kaksi pykälää kahdeksanneksi.

MM-sarjan MX3-luokan tilanne Slovenian osakilpailun jälkeen:
1.Gercar, Klemen
2.Walkner Matthias
3.Krestinov, Gert
…8. Söderberg Ludvig

Uusin numero