SMOTO tiedottaa: mielenilmaus määräaikaiskatsastusta vastaan

Motoristit kokoontuvat yhteisen asian puolesta lauantaina 22.9.2012. SMOTO järjestää mielenilmauksen Euroopan Unionin kaavailemaan moottoripyörien määräaikaiskatsastusta vastaan. 

Mikäli moottoripyörien ja mopojen katsastus toteutuu, se tulee vaikuttamaan kaikkien moottoripyöräilijöiden kukkaroon ja hankaloittamaan harrastusta muutoinkin tarpeettomasti. Lisäksi pyörien katsastus tulisi mitä todennäköisimmin nostamaan myös autojen katsastusmaksuja, katsastuskonttoreiden uusien investointitarpeiden vuoksi.

SMOTO pyrkii kokoamaan mahdollisimman monta moottoripyöräilijää kertomaan mielipidettään määräaikaiskatsastuksesta. Eduskuntatalolla tulee olemaan paikalla kansanedustajia ja median edustajia. Myös virkavalta osallistuu tapahtuman järjestelyihin, joten kannattaa huolehtia siitä, että pyörä on laillisessa kunnossa.
Mielenilmauksen järjestävänä tahona on SMOTO ja sen saavat aikaan kaikki motoristit yhdessä.

Samaan aikaan kotimaisen mielenilmauksen kanssa järjestetään eri puolilla Eurooppaa vastaavanlaisia tapahtumia, sekä yhteiseurooppalainen mielenosoitus Brysselissä, jonne odotetaan kokoontuvan kymmeniä tuhansia motoristeja.

Tapahtuman aikataulu

12:00 Kokoontuminen kulkueeksi ja lähtö Helsingissä Hernesaarentieltä.
Letka kulkee Hernesaarentie → Laivakatu → Telakkakatu → Hietalahdenranta → Mechelininkatu → Rautatienkatu ja Eduskuntatalo. Mukaan letkaan voi liittyä myös Bulevardilta, Runeberginkadulta tai ajaa suoraan Eduskuntatalolle.

Aktiivisimmat voivat kokoontua jo aikaisemmin, klo 11:00 jälkeen, Hernesaaren katsastusaseman pihalle (os. Hernematalankatu 3). Myös katsastusasemilla on iso rooli siinä, kuinka lakialoitetta tullaan käsittelemään.

 

Uusin numero