SML uudistaa valmennusryhmiä

– Valmennusryhmillä on valmiudet toimia motocrossissa, endurossa, trialissa, speedwayssa, snowcrossissa, supermotossa ja road racingissa. Valmennusryhmien koko ja toiminta muotoutuvat lajikohtaisten toimintasuunnitelmien ja kuljettajien tason, iän ja kilpailusuunnitelmien mukaisesti, kertoo valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

Valmennusryhmille järjestetään lajivalmentajien toteuttamana harjoitusleirejä, joissa kartoitetaan kuljettajien ominaisuuksia, opetetaan laadukkaaseen harjoitteluun ja ohjataan omatoimisen harjoittelun tavoitteita siten, että ajotaidot ja tukiominaisuudet kehittyessään mahdollistavat menestymisen kansainvälisissä kilpailuissa.

Tämän onnistumisen avainasemassa on urheilijan sitoutuminen tavoitteen mukaiseen harjoitus- ja kilpailutoimintaan ja lisäksi hänen taustajoukkojensa sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen sekä mahdollistamaan muut tärkeät asiat, kuten harjoitus- ja kilpailutoimintaan tarvittavat välineet ja talousresurssit.

– Tavoitekartoituksen avulla samalla ajantasaistetaan eri lajien nuorten määrää, jotka tavoitteellisesti pyrkivät kansainvälisiin arvokilpailuihin, toteaa Konttinen.

Linkki tavoitekartoitukseen:
http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmennusryhmat/
 

Uusin numero