SM-enduron kirkkaimmat tähdet tuikkivat Mikkelin Otavassa

Mikkelin joutuisa, kolmen erikoiskokeen ja kolmen kierroksen lenkki tullee tarjoamaan loistavat puitteet endurokauden avaukselle.

Pikkuluokassa tutut
nimet vahvoilla

Muiden luokkien tavoin myös pikkuluokan osalta lähtölistaa värittävät muutamat luokkavaihdokset: Marko Leponiemi (TM) tekee paluun pikkuluokkaan, kun taas mm. Kai Estola (KTM) ja Pentti Nurminen (Yamaha) ovat vaihtaneet isompiin luokkiin.

Muutoksista huolimatta viime vuosien takuumenestyjä ja hallitseva Suomen mestari Riku Nikander on muille pikkuluokan kuljettajille jahdattava päänahka.

Nikanderin ykköshaastajia ovat paluumuuttaja Leponiemen ohella ainakin viime vuoden pronssimitalisti Lauri Salonen (TM), sekä SM-nelonen Mika Kaseva (KTM).

-Tavoitteeni on olla kolmen parhaan joukossa jokaisessa osakilpailussa ja myös loppupisteissä. Hain Karkkilan endurolenkiltä vielä säätöjä pyörääni, mutta muuten olen valmis SM-kauden alkuun, kertoo Kaseva.

Kovimpina haastajinaan Kaseva mainitsee Nikanderin lisäksi Salosen, sekä sunnuntaina Karkkilan endurolenkilllä luokkavoittoon ajaneen Markus Michelssonin.

Nelitahtiluokassa
kirkastetaan hopeaa

Mielenkiintoisessa nelitahtiluokassa suurimmat mestaruuspaineet kasataan viime kaudella SM-hopeaa saavuttaneiden Roni Nikanderin (KTM) ja Valtteri Salosen (TM) harteille.

Kaksikon takana on kuitenkin tasavahva joukko kärkkymässä tärkeitä SM-pisteitä, kuten muun muassa Kai Estola, Kimmo Hurri (KTM), Miko Mellin (Honda), sekä Lauri Pohjonen (KTM).

Mestarisuosikit eivät kuitenkaan lähde soitellen sotaan.

– Tavoitteeni on suomenmestaruus jonka näen ihan realistisena tavoitteena. Menestys on toki monen asian summa; niin miehen kuin pyöränkin tulee olla iskussa, summaa Salonen summaa.

Salosen suunnitelmissa on osallistua myös MM-sarjan Suomen ja Ruotsin osakilpailuihin. Suomessa MM-pisteistä kamppaillaan Heinolassa ja Ruotsissa puolestaan Karlsborgissa.

Nikander tekee paluun KTM:lle ja tavoittelee Salosen tavoin hopean kirkastamista kullaksi.

– Lähden erittäin hyvillä mielin Mikkeliin. Kunto tuntuu olevan kohdillaan ja olen päässyt ajamaan aika paljon spoorissa. Tavoitteeni talvikilpailujen osalta on saada mahdollisimman paljon pisteitä. En ole itse mikään talvispesialisti, mutta kesäkisoissa uskon olevani vahvoilla, SM-sarjan lisäksi myös EM-sarjan kiertävä Nikander kertoo.

Avoimessa luokassa
hallitsevien mestarien taisto?

Avoimessa luokassa nähdään Jari Mattilan (KTM) luokkavaihdoksen myötä kaksi hallitsevaa mestaria. Mattilan tavoin viime kaudella kultaa huuhtoi Oskari Kantonen (Honda).

Mattila nimeääkin Kantosen yhdeksi kovimmista haastajistaan etenkin talvikilpailuissa.

– Oskari ajoi viime vuonna erittäin vahvasti kaikki talvikilpailut, eikä ole hidas kesälläkään. Toki kesäosakilpailuihin on tarjolla kova vastus myös enduron MM-sarjasta Marko Tarkkalan (Beta) ajaessa kotimaisia kilpailuja.

Kantonen ottaa menestyspaineet tyynesti vastaan ja myöntää, että omatkin tavoitteet on asetettu korkealle.

– Pyörä tuntuu hyvältä ja mies on iskussa. Viime vuoden menestys kasvattaa nälkää tämänkin vuoden osalta. Lähden luonnollisesti tavoittelemaan mestaruuden uusimista. Sen saavuttamista helpottaisi talvikisoissa onnistuminen, kesäkisoihin kun on odotettavissa kovia vastuksia myös MM-tason kuljettajista.

SM-sarjan kesäkilpailuissa nähdään viime vuoden tavoin MM-kuljettajista ainakin Tarkkala ja Eero Remes (KTM). Myös Matti Seistola (Husqvarna) on kertonut kiinnostuksestaan ajaa muutama kotimaan kilpailu.

Mikkelin avauskilpailussa MM-kuljettajia ei kuitenkaan nähdä, sillä samaan aikaan ajetaan Espanjan kansallinen kilpailu, jonne nämä miehet suuntaavat.

Sunnuntaina Mikkelissä vauhdissa ovat kansalliset luokat.

Uusin numero