SM-endurokausi alkaa Sysmästä

Useat kuuman ryhmän kuljettajat ovat jo aloittaneet kilpailukautensa kansallisissa kisoissa, mutta tositoimet alkavat maaliskuun alussa uusituilta reiteiltä Sysmästä.

– Faijan Sysmässä asuva serkku on kertonut, että järjestäjillä on yritystä putsata Sysmän kisan mainetta. Sysmän kisareitit eivät ole tunnetusti niin herkullisia enduroon. Nyt reitti kuuluu olevan uusi. En ole siellä itse päässyt ajamaan, mutta maastokokeiden pitäisi olla kuulemma mukavampia ja jouheampia ajettavia, Oskari Kantonen kertoo.

Kotimaan kilpailuihin keskittyvä Kantonen treenaa ahkerasti: ajotreenejä on vähintään neljästi viikossa. Joka ajosessio vedetään kelloa vastaan ja mahdollisimman monipuolisissa ajopaikoissa. Sysmän reiteille Kantosella ei ole asiaa treenaamaan, kuten ei ole muillakaan kuuman ryhmän kuljettajilla.

– Ajan treeneissä aika usein Salosen Valtterin ja Mellinin Mikon kanssa. Välillä Nikanderin Riku ja Tontin Mikkokin osuu samoille ajopaikoille. Kun treenaa muiden kanssa tulee vähän enemmän yritystä ja näkee missä mennään, Kantonen toteaa.

Kantonen on osoittanut kansallisissa kisoissa jo vauhtinsa, ja ajokunnon kehittämiseen tähtäävän treenin tulos nähdään varmasti myös Päitsillä. 125-luokassa Nikanderin Riku aloitti kilpailukautensa Nummisissa samoissa merkeissä kuin lopetti syksyllä – voittamalla yllättävän isolla erolla toiseksi tulleen Pentti Nurmisen.

Nummisten kisassa Jari Mattila ja Jari Pulkkinen olivat pikkunelareiden kiireisimpiä, mutta SM-kisaan lähtöluettelon täydentyessä mm. nuorilla ja nälkäisillä Lauri Pohjosella ja Antti Hellstenilla konkarikuljettajillakaan ei ole varaa varmistella. MM-sopimuksen tehnyt Roni Nikander raportoi joutuvansa jättämään Sysmän SM:n väliin.

SM-kauden aloitus on tavallista kiinnostavampi, sillä lunta pöllytetään hyvin laajalla moottoripyörärintamalla. Kuuman ryhmän kalustorivistä löytyy KTM, Husaberg, Husqvarna, Yamaha, Honda, TM ja Beta. Talvikauden tekee kiintoisaksi myös se, että Heikki Timonen on pyörtänyt vuoden takaisen päätöksensä ja on osallistumassa Päitsille. Timosen kauden aloitus on tosin nyt diagnosoidun nivustyrän johdosta vaarassa.

– Olin kyllä lähdössä Sysmän kisaan, mutta nivustyrän takia en pysty ajamaan ainakaan pariin viikkoon, sillä kävelykin tekee kipeää. Olen käynyt jo kahdella eri lääkärillä, mutta toipumisaikaa pääsee arvioimaan vasta sitten kun tapaan leikkaavan lääkärin ja saadaan sovittua leikkausaika, Timonen harmittelee.

Sysmän kisaviikonlopun aloittavat veteraanit V40/V50 ja C-luokka lauantaina 5.3. ajamalla kaksi kierrosta ja kuusi maastokoetta. Sunnuntaina 6.3. on A- ja B-luokkien vuoro. Sunnuntaina ajetaan kolme kierrosta ja yhdeksän maastokoetta. Kisa alkaa molempina päivinä klo 10.

Lisätiedot kilpailijoille ja katselijoille kisan kotisivulta smlenduro.fi. Kisan järjestää Sysmän Moottorikerho (SyMK).

Tiedote: smlenduro.fi

Uusin numero