SM-enduro ajetaan Mäntsälässä elokuussa

Maineikas ja vaativa moottoripyörien endurokisa, Kärhän lenkki, ajetaan 35:nen kerran elokuun lopulla Mäntsälässä. Järjestäjänä on Mäntsälän Moottorikerho. Kilpailupäiväksi oli jo ilmoitettu 22.8., mutta enduroväki neuvottelee mahdollisuudesta siirtää kilpailu ajettavaksi sunnuntaina 30.8. Päätös asiasta tehdään aivan lähipäivinä.

Vantaalla 23.8. järjestettävä MM-motocrosskilpailu vaatii useaksi päiväksi suuren joukon osaavaa järjestelyhenkilökuntaa, joten Kärhän lenkin siirtäminen myöhäisemmäksi helpottaisi molempien kisojen järjestäjiä.

Kärhän lenkin järjestelyt ovat jo olleet käynnissä pitkän aikaa. Kisan kokonaispituus on 105 kilometriä.

Maastokokeet sijoittuvat Mäntsälän lisäksi Pukkilan puolella. Sieltä ei Kärhän lenkki ole muutamaan vuoteen kulkenut, joten kilpailijoille on tarjolla uusia kokemuksia.

Kilpailukeskuksena on Etevan eli entisen Uudenmaan Erityishuoltopiirin hallintokeskus Riihenmäen alueella Mäntsälän kirkonkylässä.
Kilpailussa ajetaan SM-luokat, veteraani-cup, Lady Cup, kansalliset luokat ja joukkue SM sekä uutuutena merkkimestaruuskilpailu. Siihen osallistuvat samanmerkkisillä pyörillä ajavat kilpailijat. Merkkimestaruuskisaan varten on nimettävä joukkueenjohtaja. Kisan tarkoituksena on lisätä mielenkiintoa endurokilpaluja kohtaan.

Kärhän lenkin kilpailunjohtajana on Pekka Aalto ja apulaiskilpailunjohtajana Seppo Lahti. Reittimestarina on Mika Marila ja kuljettajien yhteyshenkilönä kisan perustaja Pertti Kärhä.
SM-kisoissa otetaan huomioon viiden parhaan kilpailun tulos. Sarjaan kuuluu 7 kilpailua, mutta Jämsän SM kisa on peruttu, joten mukana on nyt vain kuusi osakilpailua.

Kärhän lenkin merkitys kasvaa, sillä se on vuoden toiseksi viimein SM-kisa.

SM 125 luokan johdossa on ylivoimaisesti Pentti Nurminen, SsMk, Suzuki. Hänellä 82,5 pistettä. Mäntsälän Moottorikerhon Miko Mellin on KTM-pyörällään neljäntenä. Hänellä on 47 pistettä.
Numibia Racing Teamin Antti Erkkilä on 15:sta Yamahallaan. Hänellä on kuusi pistettä.

SM 250 4T luokkaa johtaa SMK:n Jari Mattila Suzukilla. Hänellä 112,5 pistettä ja toisena olevalla HlMK:n Jari Pulkkisella, Honda, 66 pistettä, joten Mattila on jo varma mestari.

Mäntsälän Moottorikerhon Petri Koli on Kawasakillaan kuudentena, pisteitä on 41.5 ja loukkaantumisesta toipunut Sami oli 20:s. Sami ajaa Yamahalla ja hänellä on kolme SM-pistettä.

Avoimen SM-luokan johdossa on Petteri Silvan, J-SMK Suzukilla. Pisteitä hänellä on 82.

Uusin numero