SM-arvon saanut Perttulan pöräys ajetaan uudella reitillä

– Maastokokeet kulkevat nyt monelta osin aikaisemmin ajamattomilla reiteillä. Metsässä ajettava kuuden kilometrin MK1 on käytännössä täysin uusi, samoin MK2:sen viiden kilometrin metsälenkki. Kolmas maastokoe kulkee kerhon motocrossradan ympäristössä. Se on myös noin viiden kilometrin pituinen, mutta selkeästi vauhdikkaampi, kilpailunjohtaja Marko Koskela kertoo.

Suomen kärkikuljettajat taistelevat tosissaan voitosta, sillä kuuden osakilpailun SM-sarjassa painotetaan kesäkilpailujen tuloksia. SM-pisteistä ajavat A- ja B-luokat testaavat uuden reitin nuorten U20-luokkalaisten kanssa lauantaina. Samalla ajetaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta.

Sunnuntaina ratkaistaan kauden 2013 naisten mestari Lady cupin viimeisessä osakilpailussa. Naiset saavat seurakseen kansallisen C-harrasteluokan.

Päitsi-voittaja Roni Nikander
priorisoi SM-osakilpailun

Kesäkauden avanneen Jämsän SM-enduron jälkeen SM1-luokan kärjessä on järvenpääläinen Jari Mattila. Luokkaansa SM2 suvereenisti johtava Nummelan Roni Nikander priorisoi kotimaassa ajettavan kilpailun ja jättää samaan aikaan ajettavan Saksan cross countryn osakilpailun väliin. Nikander on Saksan CC-sarjassa toisena.

Motocrossari Toni Eriksson on osoittanut hallitsevansa kahden lajin lisäksi myös lumen ja kesäkelin kivikosta suohon ja johtaa isoa SM3-luokkaa. Nuorten johdossa on Jämsän Eemil Pohjola. Lady cupia johtaa Padasjoen Hanna Mertsalmi.

– Odotamme kilpailuun lähemmäs 250 kuljettajaa. SM-luokat ajavat yhteensä yhdeksän maastokoetta. Maastokoekilometrejä tulee viitisenkymmentä ja reitin kokonaispituus on noin 160 kilometriä. Yleisöystävällisin maastokoe on MK3, mutta sen tarkemman kulun paljastamme vasta vähän myöhemmin, Koskela vinkkaa salaperäisesti.

XII Perttulan pöräys SML SM-Enduro 14.–15.9.:
Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 1.9. klo 23.59. Huom! Jälki-ilmoittautumisia ei oteta. Kilpailussa ei ole veteraaneille omia V50- ja V40-luokkia, vaan kuljettajat ilmoittautuvat luokituksensa mukaisesti A-, B-, C tai D-luokkaan.
Kilpailukeskus: Lukkarin koulu, Punamullantie 18, 01900 Nurmijärvi.
Järjestäjä: Nurmijärven Moottorikerho
Ilmoittautuminen: fin-enduro.com
Luokat: SM1, SM2, SM3, B1, B2, B3. Kerhojoukkueet. D, C1, C2 ja C3.
Aikataulu: Ensimmäinen kilpailija lähtee matkaan kello 10.01 molempina päivinä.
SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 12.10. Nummelassa.

Lisätietoja:
http://www.njmk.net/porays.html
http://endurosm.fi

Uusin numero