Sixijoukkue kultajahtiin

Nimivahva miesten maajoukkue Eero Remes, Jari Mattila, Juha Salminen, Marko Tarkkala, Oskari Kantonen ja Valtteri Salonen lähtee luottavaisin mielin ensi viikolla kohti Meksikoa ja Six Days Enduroa.
Vaikka porukasta puuttuvat maailmanmestari Mika Ahola ja MM-nelonen Matti Seistola, on joukkueessa sekä kokemusta että osaamista enemmän kuin valtaosassa muista maajoukkueista. Ranska, Italia ja USA:n joukkue lähtevät kisaan kilpailukykyisellä nimivahvuudella mutta kyllä ennakkosuosikin paineet Suomen joukkuuen niskassa ovat.
Miesten Trophy-joukkuetta komppaamassa on kova Junior-Trophy -joukkue, sen muodostavat Antti Hellsten, Roni Nikander, Lauri Pohjonen ja Lauri Salonen. Junnujoukkueen kovimmat suorituspaineet kasautuvat eittämättä Roni Nikanderille, tämän vuoden Euroopan mestarille ja porukan kovimmalle tulevaisuuden toivolle.

E1 -luokan MM-pronssimitalisti Eero Remes on Trophy-joukkueesta Juha Salmisen ohella se, jolta odotetaan kärkisijoja Sixin päiväkohtaisissa tuloksissa. Eero oli hurjassa vedossa MM-kauden viimeisissä osakilpailuissa eikä ole syytä epäillä, etteikö mies tulittaisi Meksikossa huippuvauhtia.

Joukkueen mukana Meksikoon matkaava Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen on paljon vartijana. Eksoottinen kilpailuympäristö ja pitkä matkustaminen verottavat voimia ja toisaalta joukkueelta odotetaan huipputulosta. Kisan kulubudjetti kaikkine kuluineen hipoo sataatuhatta, joten sekin pakottaa koko ryhmän venymään parhaaseen suoritukseensa. Konttinen oli tiedotustilaisuudessa kuitenkin varsin rauhalliselle mielellä ja loutto kuskeihin oli silmin nähden kova. Pohjat on tehty kuntoon ja kuten Juha Salminen sanoi, Sixi on ihan oma kisansa jossa vanhoilla pisteillä ei ole merkitystä.

Marko Tarkkala on vanhoja luottomiehiä, tämän vuoden kisaan hän joutuu kuitenkin lähtemään poikkeuksellisen hankalasta tilanteesta. Alla on rikkonainen ja alavireinen kausi MM-sarjassa, siksi Tarkkalalla on varmasti menohaluja ja tarvetta näyttää ajamisen vielä olevan hanskassa heikosta kaudesta huolimatta.

Uusin numero