Sixi jatkui sateisena

Neljäs kilpailupäivä kirvoitti yleiskilpailun toisena ajavan, 12-kertaisen enduron maailmanmestari Juha Salmisen ylistämään myös omaa ammatinvalintaansa:
– Ammatinvalinta voisi olla huonompikin, enää se ei tule edes mieleen. Lakisääteisiä ruokatunteja ehtii pitämään sitten kisan jälkeenkin. Yritetään nyt vain saada kaikki pyörät ja jätkät maaliin – ajokortit taskussa, mies totesi hymyillen.

Salminen kehui myös Salpalinjan maastokoetta ”ihan oikeaksi enduropätkäksi”. Hänen mukaan maastokoe sisälsi vähän kaikkea; hiekkakuoppa, metsää ja savipellolla eurooppalaistyylistä osuutta. Mies ei kuitenkaan osannut varautua siihen, että metsä olisi ensimmäisellä kierrokselle niin liukas.

Myös yleiskilpailun johdossa oleva Eero Remes sai tuntea Salpalinjan maastot nahoissaan, sillä maastokokeen lopussa Remeksen ajopaita repesi sisäkurvin lähellä olevan puun oksaan. Lisäksi sateinen sää sai Remeksen toivomaan huomiselle uusia ratkaisuja, sillä erityisesti Uuperi oli hänen mukaansa huimassa kunnossa.
– Lähdin viimeiselle kierrokselle ensimmäisenä ja kaikki urat olivat täynnä vettä ja mutavelliä. Minun piti vain arpoa joku ura ja toivoa ettei se olisi kovin syvä. En ole jutellut muiden maiden kuljettajien kanssa, mutta olen kuullut huhuja, että aika kauhuissaan he ovat olleet näistä keleistä. Mutta ei tämä mikään ainutlaatuinen kokemus ole, sillä on MM-osakilpailuissakin ollut vastaavia kelejä.

– Yritän pitää yleiskilpailun ykkössijan loppuun asti, koska on se tähänkin asti onnistunut. Huomenna on kilpailun viimeinen perinteinen kilpailupäivä, ja täytyy tietysti loppucrossikin maaliin asti ajaa, Remes kertoi.

Marko Tarkkala onnistui myös repimään paitansa Uuperin pätkällä.
– Aikojen perusteella Uuperin pätkä meni parhaiten, mutta Onkamaan pätkä oli hauskin ja sitä tykkäsin eniten ajaa. Pari kohdassa meinasin jäädä Uuperissa kiinni ja pyöräkin meinasi sammua kun sai vettä, mutta pääsin läpi. Ensimmäisellä kerralla vedin puuhun ja toisella kerralla vedin lipat montulla, jolloin paitakin repesi, sanoi Tarkkala.

Tiedote: SML

Uusin numero