Siipirikko Suomi kuudes maaradan MM-joukkuefinaalissa Ranskassa

Suomen joukkue lähti kilpailuun todella siipirikkoisena, sillä MM-tähdet Joonas Kylmäkorpi ja Aki-Pekka Mustonen puuttuivat kokoonpanosta. Lisäksi Aarni Heikkilä oli juuri toipunut loukkaantumisestaan.

Kilpailussa Suomi oli alusta asti viimeisenä. Ja kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, kaatui Rene Lehtinen neljännessä erässään ketjujen katkettua ja kisan lopun Suomi joutui ajamaan kahdella miehellä. Loppusijoitus Suomella siis kuudes.

– Tämä oli tämmöinen finaali tällä kertaa. Harmi, että jouduttiin lähtemään vajaalla porukalla matkaan. Kisan loppu jouduttiin vielä ajamaan kahdella, kun Rene kaatui ja loukkaantui sen verran, että kisa jäi häneltä kesken. Mutta kaikki kunnia tänne lähteneille, he tekivät sen, mitä rahkeista lähti. Rene ajoi hyvin, harmi, kun kaatuminen päätti kisan kesken kaiken, kommentoi joukkueenjohtaja Jouni Seppänen joukkueensa otteita.

Mestariksi ajoi jälleen Saksa, joka kukisti finaalissa epäonnisen Iso-Britannian pistein 9-6. Britit keräsivät alkueristä eniten pisteitä.

Maaradan joukkuemestaruudesta on ajettu vuodesta 2007 ja joka kerta Saksa on voittanut mestaruuden.

Tulokset:
1. Saksa 48+9
2. Iso-Britannia 49+6
3. Ranska 42+12
4. Hollanti 39+2
5. Tsekki 30+12
6. Suomi 17+3 (Aarni Heikkilä 7, Rene Lehtinen 6, Simo Pulli 4)
 

Uusin numero