Sihvonen ajoi komean EMX125-luokan voiton Valkenswaardissa

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä kilpailuerässä Sihvonen jäi täpärästi toiseksi. Sunnuntaina vauhti riitti erävoittoon ja näin Sihvonen kuittasi nimiinsä myös kokonaiskilpailun voiton.

Suomalaismenestyksen täydensi Kim Savasteen yleiskilpailun 11. sija. Sihvosen voitto oli ensimmäinen suomalaisvoitto vuosiin EM-tasolla ja erittäin hieno näyte siitä vahvasta juniorityöstä, mitä suomalaisessa motocrossissa tehdään.

– Launtaina oli tiukka erä, maalissa oltiin Pradon kanssa ihan rinta rinnan ja jäin kakkoseksi 0,776 sekunnilla. Tänään sunnuntaina oli vieläkin kovempi päivä. Pääsin startista  viidenneksi ja melkein heti perään nousin kolmanneksi. Sitten tuli pikku kaatuminen ja tipuin siinä suhteellisen kauas, josta lähdin puristamaan kohti kärkeä. Kun pääsin nousemaan kakkoseksi oli matkaa ykköstilaan vielä 18 sekuntia. Pystyin kuromaan eron kiinni ja puristamaan edelläni ajaneesta Pradosta ohi. Samalla ratkesi kokonaiskilpailun voitto. Maalissa oli mahtavat fiilikset tottakai!, iloitsi Sihvonen.

– Seuraavaksi kahden viikon kuluttua vuorossa Espanja ja sinne lähdetään tietenkin voittamaan, jatkoi Sihvonen.

Kokonaiskilpailun tulokset:
1. Sihvonen Miro Suomi
2. Prado Garcia Jorge Espanja
3. Genot Cyril Belgia
11. Savaste Kim Suomi

Uusin numero