Seppäseltä hyvä taistelu Sanokissa

Sanokissa ajettiin lauantaina karsintakilpailu ja sunnuntaina ratkaistiin finaalikilpailussa cupin voitto.

Lauantain kisassa Suomen värejä edusti tammelalainen Seppänen, joka lähti hakemaan sijoitusta viiden joukkoon ja paikkaa sunnuntain finaalissa.

Kovassa kilpailussa Seppänen esiintyi edukseen, vaikka jatkopaikka ja sitä myötä ajo finaalissa jäikin haaveeksi. Viisi pistettä ja kahdeksas sija oli hyvä suoritus, vaikka mies itse ei aivan samaa mieltä ollutkaan.

– No oli se ihan ok kisa. Pari pistettä meni harmittavasti omiin ajovirheisiin. Pyörä toimi tosi hyvin. Alussa ajo vähän takkusi mutta lähti loppua kohden paranemaan. Kilpailujen vähyys näkyi suorituksessa. Ajotaulukko oli hieman erikoinen, kun ajettiin kolmentoista kuljettajan taulukolla. Tuli peräkkäisiä eriä ja sitten saattoi olla pitkä tauko. Ja tässä taulukossa ei kaikki aja kaikkia vastaan, niin kuin perinteisesti ajetaan. Mutta kaikillehan se taulukko oli sama, kommentoi Seppänen.

Sunnuntaina finaalin voittajaksi ajoi Venäjän Dmitri Koltakov, joka on tällä kaudella myös yksi suurimmista suosikeista maailmanmestariksi.

Toiseksi ajoi hänen maamies Igor Kononov, joka on myös varteenotettava ehdokas MM-mitaleille. Kolmanneksi ajoi Itävallan ylpeys Franz Zorn ennen ruotsalaista veteraania Stefan Svenssonia.

Viidenneksi ajoi lajin kaikkien aikojen menestynein kuljettaja Venäjän Nikolai Krasnikov, joka jo pari vuotta sitten lopetti ajamisen MM-tasolla, eikä ollut tänä vuonna enää mukana myöskään maansa mestaruuskisoissa.

Vauhti ja taito ovat edelleen tallella. Krasnikov oli ajamassa itseään finaaliin mutta joutui keskeyttämään semifinaalissa johtoasemasta kun ketjut katkesivat. B-finaalin mies voitti ja näin sijoitus siis viides.

Hatunnoston ansaitsee myös Ruotsin legenda Per-Olof ”Posa” Serenius, joka ajoi molempina päivinä hienon kilpailun. Maaliskuussa 66-vuotta täyttävä maestro on edelleen huippuiskussa.

Sanok, Puola.
Jääspeedwayn kutsukilpailu:
Lauantai:

  1. Grzegorz Knapp Puola 11+3
  2. Per-Olof Serenius Ruotsi 11+2
  3. Günther Bauer Saksa 9+3
  4. Igor Kononov Venäjä 9+N
  5. Max Niedermaier Saksa 8
  6. Tommy Flyktman Ruotsi 7
  7. Simon Gartman Sveitsi 6
  8. Jouni Seppänen Suomi 5 (1,1,2,1)
  9. Radek Hutla Tshekki 4
10. Miroslav Daniszevski Puola 3
11. Markus Birn Sveitsi 3
12. Lukas Hutla Tsekki 1
13. Ronny Häring Sveitsi 0

Finaali:
  1. Dmitri Koltakov Venäjä
  2. Igor Kononov Venäjä
  3. Franz Zorn Itävalta
  4. Stefan Svensson Ruotsi
  5. Nikolai Krasnikov Venäjä
  6. Per-Olof Serenius Ruotsi
  7. Grzegorz Knapp Puola
  8. Max Niedermaier Saksa
  9. Jan Klatovski Tshekki
10. Günther Bauer Saksa
11. Martin Posch Itävalta
12. Andrej Divis Tsekki 2
13. Sven Holstein Hollanti 2

Uusin numero