Sekoittaako Stoner MotoGP-pakan?

Palaako aussi myös kuljettajan roolissa sarjaan kaudella 2015?

Ei, se ei ole sittenkään mahdoton ajatus, vaikka Stoner on itse viitannut moiselle hymyssäsuin hanskalla.

– Casey on Casey ja hänet tuntien kaikki on mahdollista, vinkkaa HRC:n kakkosmies Shuhei Nakamoto.

Nakamoto sai houkuteltua Stonerin testaamaan Hondaa viime vuonna pariin otteeseen Japanissa, mutta tällä kaudella vastaava ei enää onnistunut.

Stoner, 28, ilmoitti pitävänsä totaalisen sapattivuoden kaikesta moottoriurheilusta. Myös nelipyöräiset Superautot saivat suosiolla jäädä.

Nakamoto on kuitenkin korostanut kaikissa käänteissä, että Hondalla ovet ovat ja pysyvät aina selällään Stonerille, jos tämä päättää palata radoille.

Suppo avainasemassa

Hondan tehdastiimin päällikkö, Stonerin kanssa tiivistä yhteistyötä jo Ducati-ajoilta lähtien tehnyt italialainen Livio Suppo ottaisi hänkin omien polkujensa kulkijan avosylin takaisin.

– Fanejakin ajatellen on melkein rikos, ettei heille tarjota enää Caseyn taholta sitä mahtavaa ajamista. Kaipaamme Caseyta, mutta onhan meillä toki muitakin upeita kuljettajia, muotoilee Suppo viitaten ensisijaisesti Marc Marquezin, Dani Pedrosan, Jorge Lorenzon, Valentino Rossin, sekä myös Alvaro Bautistan ja Stefan Bradlin puoleen.

Stoner karisti MotoGP-sarjan pölyt kengistään kauden 2012 jälkeen. Sittemmin hän on piipahtanut GP-varikoilla vain kertaalleen, eli viime syksynä kotiyleisönsä edessä Phillip Islandilla, jossa hänestä kruunattiin kaikkien aikojen 20:s MotoGP-legenda.

Niin, mikä saa Stonerin nyt yht’äkkiä lähtemään Teksasiin ja saapumaan Austinin hulppean COTA-radan ääreen? Sitä sopii kysyä ja ihmetelläkin, mutta siihen kilvanajoa kiihkeästi rakastava Stoner vain itse tietää sen todellisen vastauksen.

Kieltämättä, Marquez ja Stoner muodostaisivat Hondalla todellisen dream teamin. Tosin varikoilla supistaan Stonerin mahdollisen paluun yhteydessä myös Ducatista ja jopa Suzukista.

Huhut ovat saaneet siivet selkäänsä, vaikka loppupeleissä niissä ei välttämättä edes idä totuuden siementä.

Rikkoisiko Lorenzo
Hondan harmonian?

Marquezin ja hänen Honda-tiimikaverinsa Pedrosan, sekä Yamahan duon Lorenzo-Rossi nykyiset sopimukset umpeutuvat meneillään olevaan kauteen.

Yamahan pomo Lin Jarvis on ilmoittanut, että hän haluaa pitää nykyisen kaksikkonsa, jonka kanssa totiset neuvottelut jatkosta alkavat lähiaikoina. Nakamoto on puolestaan vahvistanut, että hän on kiinnostunut Lorenzon värväämisestä Hondalle.

Moni asia on yhä täysin auki ja Stoner saattaa sekoittaa mahdollisella jytkyllään vielä koko pakan. Yksi asia on kuitenkin jo täysin pomminvarmaa: Marquez jatkaa Hondalla.

– Olisihan se silkkaa hulluutta olla uusimatta sopimusta Marcin kanssa!, lataa Suppo.

– Yhteistyömme hänen kanssaan sujuu erittäin hyvin. Marc viihtyy Hondalla ja me pidämme hänestä. Minä ainakin oletan, että jatkamme yhdessä.

Suppo antaa samalla ymmärtää rivien välistä, että hän ei ole välttämättä niinkään kiinnostunut Lorenzosta, jota Honda houkutteli viimeksi vuonna 2012 Stonerin ilmoitettua uransa päättymisestä.

– Meillä on nyt koossa MotoGP-luokan vahvin kaksikko Marquezin ja Pedrosan kanssa. Pidän tästä tilanteesta, enkä haluaisi rikkoa vallitsevaa harmoniaa.

Rossista päävastustaja?

Suppo ei malta olla heittämättä lisää löylyä kiukaalle Lorenzon osalta.

Lorenzolle kauden avaus Qatarissa merkitsi katastrofia, kun hän kaatui välittömästi ensimmäisellä kierroksella myöntäen virheensä.

Rossi puolestaan järjesti Qatarissa huiman kapinan voitosta Marquezin kanssa. Se päättyi jälkimmäisen eduksi.

– Jos Valentino ajaa Austinissa podiumille, niin hänestä tulee siitä hetkestä lähtien tämän kauden päävastustajamme, julistaa Suppo.

– Meillä on aluillaan hieno MotoGP-kausi. Ainoa joka puuttuu, on Stoner.

Austinin GP ajetaan 13. huhtikuuta.

Uusin numero