Seistolan tiimikaveri Dietrich – enduron 1-luokan musta hevonen?

Hellsten huimisteli viime kaudella ja erityisesti sen alussa lopullisen läpimurtonsa dominoimalla junioreiden MM-sarjaa. Hellsten on jo ehtinyt oppia sarjan tavoille, mutta motocrosstaustan omaava yhdysvaltalaiskuljettaja Dietrich on tässäkin mielessä MM-kekkereiden kääntämätön kortti.

Kaksi kokemusta ISDE:lta, sekä WORCS- ja AMA:n enduro cross-sarjat eivät välttämättä vielä tee kevättä ainakaan vanhan mantereen endurostakin perinteikkäällä maaperällä.

”Euroopasta löytyvät maailman parhaat
kilpailut ja maailman parhaat kuljettajat”

Seistolan ja espanjalaisen Lorenzo Santolinon Husqvarna-tiimikaverina pikkuluokkaan ennakkoluulottomasti lähtevä Dietrich on kuitenkin tunnetusti nopeasti oppimaan. Virtaa viimeiset viisi vuotta Kaliforniasta ammentaneella ilopillerillä piisaa ainakin vaikka muille jakaa.

– En ole ajanut vielä ensimmäistäkään henkilökohtaista MM-osakilpailua, mutta jostainhan se on aloitettava. Päätös tänne siirtymisestä oli nimenomaan minun. Halusin tulla ajamaan enduroa Eurooppaan, jossa taso on paljon korkeampi kuin Amerikassa. Täällä ajetaan maailman parhaat kilpailut ja täällä ovat maailman parhaat kuljettajat, hehkuttaa Snohomish’issa 24 vuotta sitten syntynyt 170-senttinen ja 75-kiloinen jenkkikuski silmät säihkyen.

– Olen nauttinut menestyksestä USA:ssa. Nyt on kuitenkin uuden askeleen aika. Seuraava suuri tavoitteeni on menestyä MM-sarjassa parhaita kuljettajia vastaan.

Salvini mentorina

Dietrich pitää eurooppalaisesta elämäntyylistä.

– Tunnen olevani tervetullut. Elämäntyyli on täysin erilainen kuin USA:ssa, mutta pidän täkäläisestä jo miltei enemmän. Olen nauttinut olostani.

MM-sarjan eräänlainen outolintu lehahti ison lätäkön yli Eurooppaan kuukausi sitten.

– Varsinkin tammikuu oli aivan uskomaton kuukausi minulle. Pidän pyörästä ja olen harjoitellut sillä lujaa. Kaikki on sujunut hienosti. Niin, itse asiassa rakastan uutta pyörääni!

Sopeutumista on helpottanut italialainen Alex Salvini, joka kilpailee E2-luokassa Juha Salmisen ja ranskalaisen Romain Dumontierin tiimikaverina.

– Alex on merkinnyt minulle mahtavaa tukea harjoittelukaverina. Tämä Azzalinin (Fabrizio) nippu on kaiken kaikkiaan hieno tiimi, jossa on erinomainen ilmapiiri.

MM-kausi käynnistyy viiden viikon kuluttua Chilen Talcassa.

– Minulla on vielä pitkä tie kuljettavana. En aseta itselleni tällä kaudella suoranaista tavoitetta. Tärkeintä on opetella ja nauttia ajamisesta. Eihän niitä voittoja ole suinkaan heti luvassa, mutta toivottavasti vähän myöhemmin.

Eri asia sitten jo onkin, kuinka kärsivällisesti ja kuinka kauan Dietrich malttaa mahdollista menestystä MM-endurossa odottaa.

– Tulevaisuuteni on nyt täällä, mutta en kiellä sitä, että intohimoni on ollut aina supercrossissa ja motocrossissa. Olen kuitenkin saanut tilaisuuden kilpailla enduron MM-sarjassa ja se on nyt ehdoton ykkösprioriteetti, tähdentää Dietrich.

Uusin numero