Seistolalle ensimmäinen MM-voitto

E1-luokassa ajava Seistola kilpailee endurossa vasta kolmatta kauttaan, kun aiemmin hän ajoi motocrossin MM-sarjaa. Pirkkalainen Husqvarna-kuljettaja oli syystäkin riemuissaan päivän päätyttyä.

– Tunne on tällä hetkellä aivan mahtava. Vihdoin ja viimein se voitto irtosi. Päivä kulki koko ajan hienosti ja vaikka oli tiukkaa, pystyin puristamaan varmasti, Seistola iloitsi.

– Viimeisellä maastokokeella ratanauha takertui pyöräni takajarrulevyn ympärille eikä jarru toiminut hetkeen. Ajauduin ulos reitiltä, mutta onneksi menetin aikaa vain 4-5 sekuntia. Näin toiseksi ajaneen Eero Remeksen ja minun väliin jäi lopputuloksissa vajaat kolme sekuntia.

– Olen tehnyt paljon töitä enduron ajamisen eteen ja tällä kaudella erityisesti voittaakseni. Olen koko ajan uskonut pystyväni lyömään muut, ja onneksi se tapahtuikin. Vähän putosi apina nyt selästä, ja toivottavasti voittaminen ei ole jatkossa ainakaan vaikeampaa.

MM-sarjaa johtava Juha Salminen jäi tällä kertaa kolmanneksi, mutta varmisti siis lauantain tapaan suomalaisten kolmoisvoiton. Remes on MM-pisteissä toisena. Kertaalleen kauden aikana keskeyttänyt Seistola nousi kolmanneksi.

Mika Ahola voitti E3-luokan ja vankisti samalla MM-johtoaan. Marko Tarkkala sijoittui neljänneksi.

Junioriluokassa (EJ) Antti Hellstenin viiden osakilpailun voittoputki katkesi, mutta suomalainen piti silti MM-sarjan kärkipaikkansa ajettuaan kolmanneksi. Lauri Pohjonen ajoi sijalle 11 ja Roni Nikander sijalle 18.

E2-luokan voitti Ranskan Antoine Meo.

MM-kausi jatkuu 10.-11. kesäkuuta Turkissa.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, 1:06:37,35
2. Eero Remes, FIN, KTM, +2:85
3. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, +18,12
4. Thomas Oldrati, ITA, KTM, +24,81
5. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, +1:02,69

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Juha Salminen, 142
2. Eero Remes, 124
3. Matti Seistola, 109
4. Thomas Oldrati, ITA, 97
5. Rodrig Thain, FRA, 89

Uusin numero